Назначена е охрана от МВР на директора на Военна полиция“

...
Назначена е охрана от МВР на директора на Военна полиция“
Коментари Харесай

След заплахата! МВР назначи охрана на шефа на „Военна полиция“ ген. Ивайло Сотиров

Назначена е защита от Министерство на вътрешните работи на шефа на „ Военна полиция “ ген. Ивайло Сотиров.

Това заяви на брифинг министърът на вътрешните работи Атанас Илков по повод информацията от четвъртък, че има опасност за живота на Сотиров.  От пресцентъра на Министерството на защитата обаче обявиха, че на този стадий в МО не е получавана информация или сигнал, обвързван със опасност за живота на шефа на службата.

 

Сигналът се ревизира и е формирано досъдебно произвеждане, сподели вътрешният министър.

 

Засега от Министерство на вътрешните работи отхвърлят детайлности за заплахата – не е ясно дали е отправена непосредствено или е засечена по различен метод.

 

Ивайло Сотиров е роден на 19 септември 1967 година в София. От 2017 година е заместник-директор на работа „ Военна полиция “. През 2018 година приключва стратегически курс във Военната академия в София.

Получава званието си полковник на 24 февруари 2015 година От 28 януари 2021 година със заповед ОХ-70 от 27 януари 2021 година на министъра на защитата извършва функционалностите на шеф на работа „ Военна полиция “. С декрет № 191 от 30 юли 2021 година е назначен за шеф на работа „ Военна полиция “ и почетен със звание „ бригаден военачалник “.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР