Наземният персонал на Deutsche Lufthansa ще проведат еднодневна стачка в

...
Наземният персонал на Deutsche Lufthansa ще проведат еднодневна стачка в
Коментари Харесай

Персоналът на Lufthansa стачкува в сряда, компанията обяви това за ``неразбираемо`` -

Наземният личен състав на Deutsche Lufthansa ще проведат еднодневна стачка в сряда, с цел да получат 9,5% от заплатата си. Това ще докара до спомагателни разстройства в пътуванията по време на натоварения летен сезон, заяви Ройтерс.

От Lufthansa дефинираха митинга като " неясен " и обявиха, че ще бъде в тежест както на пасажерите, по този начин и на личния състав. Стачката ще засегне немските летища, в това число централните за Европа летища Франкфурт, Дюселдорф и Берлин, и ще продължи от 3,45 ч. в сряда до 6 ч. в четвъртък.

да анулират хиляди полети и провокираха часове наред опашки на огромните летища, което изнерви туристите, искащи да пътуват след блокирането на полетите, обвързвано с COVID-19.

Според профсъюза Verdi излизането от работа на чиновниците в наземните звена на Lufthansa тази сряда ще докара до спомагателни анулира и закъснения, защото включва служащи с основни функционалности, като поддръжка на самолети и пренасяне на самолети от изходите за качване, с цел да могат да се насочат към пистата за политане.

Миналия месец от Verdi желаеха нарастване на заплатите с 9,5% или най-малко с 350 евро (368 долара) на месец за 12 месеца за към 20 000 служащи, които съгласно нея са притиснати от инфлацията и са претрупани с работа заради дефицит на личен състав на летищата.

Lufthansa беше предложила нарастване от 150 евро на месец до края на тази година и още 100 евро повече от началото на 2023 година, плюс нарастване от 2% от средата на 2023 година според от финансовите резултати на компанията. Верди отхвърли офертата, като съобщи, че тя е незадоволителна, с цел да компенсира възходящата инфлация, която през юни доближи 8,2% в Германия.

Работниците " незабавно се нуждаят от повече пари и имат потребност от облекчение - за себе си и за пасажерите ", съобщи през днешния ден зам.-ръководителят на Verdi Кристин Беле. Досега Verdi и Lufthansa са провели два кръга от договаряния за заплатите. Третият е плануван за 3 и 4 август.

На този декор Ryanair надвишава прогнозните си облаги за първото тримесечие на 2022 година

Ирландската самолетна компания за евтини билети Ryanair не е сигурна, че ще се върне към облага отпреди въвеждането на Коронавирус тази година, само че надвишава прогнозите за първото тримесечие, написа Ройтерс. По думите на основния изпълнителен шеф на самолетната компания Майкъл О`Лиъри се следи " доста мощно, само че към момента нежно възобновяване ".

Печалбата след данъчно облагане в размер на 170 млн. евро (174 млн. долара) за тримесечието, завършило през юни, надвиши прогнозите от 157 млн. евро, направени в анкета на компанията измежду анализатори, само че е много по-малка от облагата от 243 млн. евро през същото тримесечие на 2019 година

Цените на билетите за резервации за тримесечието юли-септември, което нормално е най-печелившият интервал на Ryanair през годината, се наблюдават по-високо от равнищата за 2019 година с невисок двуцифрен %, сподели О`Лиъри.

Според него непредсказуемостта към цените на горивата, COVID-19 и геополитическите опасности вършат невероятно прогнозирането на облагата за цялата финансова година.

Ryanair е уверена в " цялостното възобновяване " на рентабилността и маржовете, на които се радваше преди Коронавирус, разгласи О`Лиъри като уточни, че още не се знае дали това ще стане през идната или по-следващата финансова година.

" Нашата цел през идващите две години е да управляваме пиковите си финансови разноски и да изплащаме облигации. Това е главното направление, върху което ще се съсредоточим ", съобщи Майкъл О`Лиъри.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР