НаздравеПази от инфаркт и камъни в бъбрецитеПивото продължава да бъде

...
НаздравеПази от инфаркт и камъни в бъбрецитеПивото продължава да бъде
Коментари Харесай

От бирата не се пълнее

Наздраве
Пази от инфаркт и камъни в бъбреците

Пивото продължава да бъде най-често употребяваната напитка у нас след водата, установяват родните пивовари във връзка професионалния си празник, който означават в пика на бирения сезон, на Илинден. 62% от българите пият бира най-малко един път седмично, а 47% са уверени, че тя е уместно за тях пиво. 33% от участниците в национално изследване на “Ипсос”, извършено през май 2022 година, считат, че умерената консумация на пенливата напитка е част от здравословния метод на живот. И са изцяло прави.

Полезните свойства на пивото са известни от епохи. То е богато на антиоксиданти, които обезвреждат свободните радикали - нападателни молекули О2, които могат да причинят рак. Бирата има способността да извежда от организма канцерогенните субстанции. Тя е единствената напитка, която изкарва от тялото и солите на алуминия.

Изследване на европейски учени демонстрира, че умерената консумация на бира защищава от сърдечно-съдови болести също по този начин, както и виното. Тя контролира кръвното налягане и покачва равнището на положителния холестерол (HDL). Самата напитка не съдържа холестерол. Смята се, че хората, които умерено я употребяват, страдат два пъти по-рядко от инфаркт.

Въглеродният диоксид в пивото подтиква работата на стомаха. Преработеният ечемик съдържа елементарно смилаеми фибри, които улесняват функционалността на червата, забавят смилането и абсорбирането на храната.

В пивото има ниско наличие на калций и доста магнезий, с което ни защищава от формиране на камъни в бъбреците и жлъчката. Тя провокира постоянно уриниране, с което подкрепя изчистването на бъбреците.

Високото наличие на цинк в пивото подтиква вярната функционалност на мъжката полова система и противодейства на възпалителните процеси в простатната жлеза. Смята се, че до 1 л дневно е потребен за организма.

Мит е, че от бирата се пълнее. Тя има малко калории - в 100 мл се съдържат 40-50 ккал. В 100 мл мляко те са 55, в гроздовия сок - 74, а в шампанското - 80. Проблемът е в това, че подтиква апетита.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР