Наздраве: Какво вино ви подхожда според зодията? Чудили ли сте

...
Наздраве: Какво вино ви подхожда според зодията? Чудили ли сте
Коментари Харесай

Наздраве: Какво вино ви подхожда според зодията?


Наздраве: Какво вино ви подхожда съгласно зодията? Чудили ли сте се какво вино да поднесете на обичан човек или по какъв начин да зарадвате някой другар? Няма потребност от повече терзания, ето кое е най-подходящото вино по отношение на всяка зодия:

Портокалово и Ризлинг

Овните са представители на огнената буря: те са дейни, буйни и любознателни. Винаги желаят новости, тъй че постоянно опитват при избора на вино. Въпреки че цветът, който обичайно се свързва с този знак в астрологията, е аленият, те могат да се любуват на бели, розови и даже оранжеви виновност.

Идеалният вид би било френско или немско вино – като аристократичния вид Ризлинг или непостоянния Пино Ноар. За тази зодия е положително и портокаловото вино. То има богат вкусов букет, усеща се мирис на дюля, портокали, кайсии, разнообразни билки и подправки. По природа е леко мътно и има сладостен послевкус, който припомня за пясъчните плажове и тропиците.

Совиньон Блан

Представителите на тази зодия се ръководят от планетата на хубостта и хармонията Венера, по тази причина Телците са огромни естети и гастрономи. За тях е значимо да се насладят на самия развой: вечеря в хубав ресторант, вкусна и изискана храна и, несъмнено, вино.

Харесват сладки усети, тъй че постоянно  предпочитат десертни виновност, доста от които се създават в Южна Африка. Телците харесат и сорта Совиньон Блан, в който се долавят плодови нотки на цариградско грозде, круша, бяла праскова и даже маракуя. Отличен вид е Пинотаж с мощен, многостранен усет и кадифена текстура. Тази напитка също има нотки на кафе, шоколад и подправки. Важното е да бъде качествено и скъпо.

Гръцко или френско

Спокойните и общителни Близнаци астрологически дават отговор на Гърция и средиземноморската кухня, която е немислима без вино. Близнаците ще се почувстват извънредно щастливи на радостна вечеря с другари в ресторант, поливайки благоуханен зехтин върху прясно изпечен самун, и преглъщайки салатите и мусаката с обичайно Агиоргитико.

Този вид алено вино има богат мирис на сладки малини, касис, индийско орехче, горчива билка, сходна на риган, и меки танини. Отлично вино за Близнаците е също и Chenin Blanc, от Франция. То не е доста ароматно, само че се усещат нотки на ябълка, круша, дюля или праскова. Опитните винари ще открият още манго, пъпеш, ананас, карамел или мед.

Зинфандел и Бароло

Раците са представители на водната буря, закриляни от Луната, по тази причина са доста прочувствени, капризни и променливи. Психологическият комфорт, дискретната атмосфера и вкусното ястие са доста значими за тях. Храненето за Раците е от огромно значение, защото Луната в астрологията дава отговор за стомашно-чревния тракт.

Обичат да пият вино, само че единствено в компанията на обичани хора. Представителите на тази зодия нормално се стопират на 1-2 типа виновност и рядко трансформират навиците си. За тях е уместно Зинфандел, в което се усеща усетът на горски плодове и малц. Препоръчва се и Бароло от Италия. То има плодов послевкус, само че с времето се появяват и аромати на пипер, тютюн и червени плодове.

Шампанско и Кава

Основната планета за Лъвовете е Слънцето, тъй че Испания им подхожда като географски район. Благодарение на изобилието от креативна сила, представителите на този знак са в положение да озарят всичко към себе си и да трансфорат живота на околните си в същински празник. Самите те обичат заниманията, празненствата и нарасналото внимание към себе си.

А какво е празник без вино? Испанската Кава е съвършена. Това е пенливо вино с богат мирис и лека мъка, което може да бъде бяло или розе. Шампанското също е идеално за тази зодия. То е знак на преобладаваща персона и самочувствие. Затова си коства да заложите не на евтиното шампанско, а на първокласните му разновидности.

Гранд Крю

Девите са представители на детайла Земя, тъй че не са им непознати светските наслади, като вкусна храна, комфортен дом, красиви неща, само че в това време са консервативни и взискателни. Те избират ястия от менюто дълго време, измъчвайки и най-опитните сервитьори с въпроси по отношение на състава им. Същото важи и за виното – мъчно избират без умел сомелиер.

Предпочитат виновност, от високата категория Грант Крю (от особено класифицирано лозе или имение). Във вкусово отношение харесват тъмни виновност, богати на танини, с кондензиран плодов мирис – да вземем за пример френски сортове Каберне Совиньон. Ще харесат и Пино Ноар, което има ослепителен цвят и комплициран букет от усети и осезаеми аромати.

Пино Ноар

Планетата, която ръководи Везните е Венера. Тя дава отговор за любовта, хубостта, хармонията. Подходяща страна е Франция. Везните са огромни естети, тъй че всичко е значимо за тях: моден интериор, бели колосани покривки, приятна фонова музика, изтънчено меню, очебийно от скъпо вино.

Те обичат диалозите, полемиките и вечерите им могат да продължат до няколко часа. Представителите на този знак ще се насладят на виновност от долината на Лоара, които се отличават с изтънченост, прохлада и грациозност. За Везните се предлага също вино Пино Ноар, което се внася от Бургундия. Отглеждането на грозде за този тип вино не е елементарно и изисква доста време и отдаденост.

Каберне Совиньон

Един от най-взискателните и комплицирани знаци, Скорпионите не постоянно са приятни за компания. Те постоянно са обхванати от мрачни интуиции и отрицателни прекарвания. Изпитват ревнивост, предпочитание да управляват всичко и възприятие за владеене. Но в това време демонстрират съпричастност и постоянно можете да разчитате на тях в сложни моменти.

Представителите на този знак постоянно се нуждаят от тръпка, по тази причина виното би трябвало да е богато, пикантно и таниново. За тях сортът Сира от Южна Африка би бил съвършен вид. Друго уместно вино е Каберне Совиньон. Произвежда се от едноименни лози, които са доста ароматни и имат богат вкусов букет. Най-осезаеми обаче са нотките на касис и пипер.

Шардоне и Санджовезе

Стрелците са оптимисти и запалени пътешественици. И всичко това, тъй като този знак се ръководи от Юпитер, планетата, виновна за разширението на границите и далечните хоризонти. Стрелците са енергични, дейни и обичат живота във всичките му проявления.

Не е изненадващо, че астрологически представителите на този знак са подобаващи за страната, където живеят най-позитивните и прочувствени хора – Италия. И както споделят италианците, „ вечерята без вино е като ден без слънце “, тъй че е наложителна чаша алено Санджовезе. Наситеното и свежо Шардоне е обичано от всички. Бутилка от него, ще се хареса на компанията, а на чаша ароматно вино диалогът е по-оживен.

Класическо Бордо

Козирозите са закриляни от земния детайл и са доста целеустремени и консервативни.Те са съществени и сдържани, тъй че може да им бъде потребно да изпият чаша вино и да се провиснал малко. Този знак се ръководи от планетата Сатурн, която дава отговор за зрелостта и при избора на вино би трябвало да се обръща внимание на годината.

Напитката не би трябвало да е млада, а наложително отлежала. Класическото Бордо е съвършено. То е постоянно съвременно, а усетът му се смята за безконечен. Всяка бутилка от тази напитка има прелестен мирис на дъб. Козирозите са примерни перфекционисти; те желаят най-хубавото. В този случай италианското Бароло също е добър избор. То е тънко, сложно и богато на усет.

Биодинамично и Мерло

Водолеите се смятат за най-необикновения знак на зодиака, ръководен от планетата Уран. Те бранят персоналната си независимост, имат доста самостоятелни възгледи и ценят другарството. Харесват всичко извънредно и избират нов път пред добре тествания остарял. Затова изборът им на виновност се отличава с естествената им автентичност.

Най-добрата рекомендация е да извърнат внимание на Биодинамичното вино, което се създава от органични култури и има стипчив усет, сходен на киселата бира. Специалистите предлагат да се сложи в хладилника за към половин час преди приложимост. Със сигурност ще бъдат впечатлени и от елегантното Мерло, което се съчетава със сирена и бели меса.

Петилант Натюрел

Рибите са представители на детайла Вода, който дава отговор за техните усеща и страсти. Те могат да бъдат доста разнообразни, само че несъмнено ги сплотява дълбочината на вътрешните им прекарвания, психическите качества и любовта към природата, поезията и музиката.

Чувстват се комфортно в дребен  ресторант във френска Нормандия на обяд със стриди, които миришат на море и чаша студено бяло Шабли, което ще подчертае усета им. Подобна уютна и приятна конюнктура Рибите може да се опитат да си създадат и вкъщи. Добър избор е виното Петилант Натюрел, защото няма мощен мирис и е без захар. На усет обаче е малко пикантно и може да има леко стипчив послевкус за някои.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР