Назад! Назад! Сега напред! Спри! ДОЛУ, ДОЛУ!Гласът на Раджендра Шрестха

...
Назад! Назад! Сега напред! Спри! ДОЛУ, ДОЛУ!Гласът на Раджендра Шрестха
Коментари Харесай

В Абу Даби е построена пълноводна река насред изпепеляваща пустиня

" Назад! Назад! Сега напред! Спри! ДОЛУ, ДОЛУ! "

Гласът на Раджендра Шрестха отеква в планината Джебел Хафит в Абу Даби, до момента в който преодоляваме подлите завои на бързеите.

" Той падна! Той падна! "

крещи Шрестха, когато ненадейно ме издърпват под вилнеещата вода. Излизайки назад на повърхността, обезверено развявам ръце, търсейки нещо, за което да се хвана, с вярата да възвърна стабилността си.

" Отпусни се, отпусни се ", успокоява ме той, а гласът му прорязва хаоса. Шрестха протяга ръка и ме изтегля назад в сала. Поставя греблото в ръцете ми и ние продължаваме напред, подновявайки пътуването си.

 

Това не е елементарна река - тя е резултат от неестествен парк на стойност 50 милиона $, построен сред сухите планини на Абу Даби от едната страна и обширната пустиня от другата.

Разположен в оазисния град Ал Аин, единствено на час и половина от центъра на Абу Даби, Al Ain Adventure Park гордо претендира за купата първа дестинация в Близкия изток за рафтинг, каяк и сърф.

Това е необикновена панорама в район, в който няма естествени реки, а летните температури постоянно се повишават до 120 F (49 C).]

 

Водни спортове от международна класа

 

В страна, в която съвсем всичко е изкуствено основано, в това число плажове, сняг и даже дъжд, Al Ain Adventure следва този образец.

Паркът се гордее с прекарване на международно равнище, обвързвано с каякинг и рафтинг. Каналите с бяла вода се простират на 1,2 км, като обезпечават предизвикателно пътешестване за каякари и рафтъри от всички равнища.

Шрестха е умел фен на водните спортове, който е прекарал по-голямата част от живота си в рафтинг. Той се е състезавал професионално в международни надпревари по рафтинг в Непал, Япония, Индия и ОАЕ. Два пъти е бил капитан на националния тим на Непал.

 

Шрестха се причислява към екипа на Al Ain Adventure през 2010 година, като внася в парка богат опит.

Той споделя, че обичаната му част от работата е неповторимата композиция от вълнуващи спортове на едно място.

 

 Приключенският парк в Ал Айн е получил интернационално самопризнание като център за експерти в региона на спорта, които желаят да усъвършенстват уменията си в разнообразни дисциплини.

Привличайки спортисти от целия свят, в това число първенци по сърф, рафтинг и олимпийски тимове по каяк, паркът се е трансформирал в желана дестинация за образование.

Всяка година, от ноември до март, слаломисти от Европа и Русия се събират в парка за интензивни тренировки. Паркът твърди, че постоянно приема над 300 спортисти от 35 разнообразни страни.

Сред известните надпревари, провеждани в парка, са влиятелното Световно състезание по рафтинг, проведено от Международната федерация по рафтинг през 2016 година, както и редица тренировки по слалом с каяк и други надпревари.

 

 Източник:

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР