НАЙРОБИ, Кения (AP) — Президентът на Кения Уилям Руто каза

...
НАЙРОБИ, Кения (AP) — Президентът на Кения Уилям Руто каза
Коментари Харесай

Президентът на Кения потвърждава ангажимента си да разположи полицейски сили в Хаити, за да помогне за потушаването на груповото насилие

НАЙРОБИ, Кения (AP) — Президентът на Кения Уилям Руто сподели в сряда, че страната въпреки всичко ще управлява многонационални полицейски сили, подкрепяни от Организация на обединените нации помогнете за потушаване на груповото принуждение в Хаити, откакто в карибската страна бъде образуван временен президентски съвет.

Руто сподели в обява в X, някогашен Twitter, че държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен го е уведомил за последните развития в Хаити и че е уверил Блинкен в уговорката на Кения да разположи полицейски сили в Хаити.

„ Уверих секретар Блинкен, че Кения ще поеме управлението на задачата на Организация на обединените нации за поддръжка на сигурността в Хаити за възобновяване на мира и сигурността, “ Руто сподели.

Главният секретар по външните работи на Кения Корир Сингоей във вторник сподели, че Кения е отсрочила разполагането на 1000 свои служители на реда, до момента в който в Хаити не бъде открита ясна администрация. Съобщението пристигна, откакто министър-председателят на Хаити Ариел Хенри сподели, че ще подаде оставка, откакто бъде основан прези...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР