Най-зрелищният парад на планетите за годината ще се проведе сутринта

...
Най-зрелищният парад на планетите за годината ще се проведе сутринта
Коментари Харесай

Предстои най-зрелищният парад на планетите


Най-зрелищният церемониал на планетите за годината ще се организира сутринта на 24 юни. Наблюдателите от Земята ще видят пет планети от Слънчевата система, подравнени в небето: Меркурий, Венера, Марс, Юпитер и Сатурн. Всъщност това ще бъде равнене на седем планети, защото Нептун и Уран също ще се причислят към небесното шоу. Тези две великански планети обаче са прекомерно тъмни и далечни, с цел да бъдат видяни с просто око.

Допълнителен бонус е намаляващата Луна, намираща се сред Венера и Марс. Трябва да започнете наблюденията си към час преди зазоряване. Планетите ще се простират от изток на юг по небето. Наблюдателите от Южното полукълбо ще имат по-добра видимост.

Какво е церемониал на планетите?

Слънчевата система има осем планети, като през несъмнено време те заемат разнообразни позиции по отношение на Слънцето и една към друга и са разпръснати по небето на разнообразни места. Някои от тях не се виждат, други могат елементарно да се наблюдават. Въпреки че няма формален теоретичен термин „ планетарен церемониал “, той се употребява необятно в астрономията за означаване на астрономическо събитие, което се случва, когато планетите от Слънчевата система се подреждат в една редица в една и съща част на небето, както се вижда от наблюдаващи от Земята.

Важно е да се означи, че планетарното подравняване по време на церемониал на планетата не би трябвало да се приема безусловно. В реалност планетите в никакъв случай не се подравняват в една идеално права линия, както нормално се демонстрира на фотосите. Тъй като планетите на Слънчевата система не обикалят съвършено в една и съща низина и се движат по разнообразни орбити в триизмерно пространство, те в никакъв случай няма да бъдат идеално подредени.

Научната астрономия следи, фиксира и разделя парадите на планетите на огромни и дребни, забележими и невидими. Например при дребен церемониал ще има 4 планети в почти права линия по едно и също време. Това са основно: Венера, Марс, Сатурн и Меркурий. Често се следи дребен церемониал на планети: към 1 път годишно, а мини-парад (когато има единствено 3 планети подред) може да се следи 2 пъти годишно.

От антични времена пророци и гадатели са плашели хората с парада на небесните тела. Дори най-великият церемониал на планетите, за наш шанс, не е Апокалипсисът. Фактът, че космосът и изключително небесните тела наоколо до нашата Земя, оказват голямо въздействие върху живота ни, е безспорен, само че телата ни са се приспособили към него толкоз доста, че мнозина не го осъзнават.

Влиянието на парада на планетите не е толкоз огромно, че да провокира Армагедон или злополука в планетарен мащаб. Луната има най-голямо въздействие върху Земята по време на пълнолуние. Свикнали сме и не обръщаме внимание на това въздействие. Юпитер е най-голямото небесно тяло в Слънчевата система. Когато Юпитер е в съпротива на Земята, гравитационният му резултат върху нас е по-голям. Гравитационният резултат на други небесни тела в Слънчевата система на Земята е още по-малко важен, даже в случай че по време на парада на планетите всички те се подреждат в една линия. Парадите на планетите, съгласно техните галактически и астрономически закони, са минавали и ще продължат да минават, без да ни пречат и да ни заплашват, написа woman.bg.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР