Най-засегнати ще бъдат западните и централните райони на страната. Атмосферното налягане

...
Най-засегнати ще бъдат западните и централните райони на страната.
Атмосферното налягане
Коментари Харесай

НИМХ с тревожен сигнал: Потопът ще продължи, скоро валежите няма да спрат

Най-засегнати ще бъдат западните и централните региони на страната.

Атмосферното налягане остава по-ниско от междинното за този месец и се чака да се задържи по този начин съвсем без смяна.

Времето в източната част на България най-вече ще бъде слънчево и топло. Вятърът ще бъде слаб до сдържан от изток-югоизток.

Над Черноморието облачността ще бъде раздрана, само че не се чакат интензивни превалявания, също и няма оповестени предупредителни кодове за рисково време.

Максималните температури по крайбрежието ще се движат сред 22° и 25°. Температурата на морската вода ще бъде към 20°-22°, а вълнението на морето ще бъде на равнище 2-4 бала.

В неделя в източните региони въпреки всичко се чака да има превалявания, като е допустимо да са съпроводени с гръмотевици.

Вероятността за интензивни феномени и градушки на повече места в страната остава нараснала, а количествата превалявания през днешния ден, изключително в Рило-Родопската област и Подбалканските котловинни полета, се чака да доближават и надвишават 50-70 мм. Температурите ще се задържат в необятни граници - по-хладно на запад и по-топло на изток.

Източник: blitz.bg

 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР