Най-засегнати са Ангола и Конго, но вниманието на света е

...
Най-засегнати са Ангола и Конго, но вниманието на света е
Коментари Харесай

Незапомнено Бедствие! От Наса Алармират: Целият Свят Е В Пламъци!

Най-засегнати са Ангола и Конго, само че вниманието на света е ориентирано към екологичната рецесия в Амазония.

Когато огнената буря в Амазония бъде овладяна, бързо ще пренасочим вниманието си към идната политическа или икономическа гореща тематика, като пропуснем шанса да си вземем поучения от случилото се, разяснява Робърт Наси, общоприет шеф на Международния център за проучване на горите, представен от Ройтерс.

Наси предизвестява, че и Индонезия е застрашена от пожари, защото тази година се чака сухият сезон да бъде по-дълъг. Там към този момент има редица огнени огнища в торфените блата. И в Бореалския район тази година горите също изгарят с тревожни темпове, написа Нюз.бг.

Въпреки че пожарите са част от натурален естествен цикъл, мащабите на заличаването, което в този момент следим в Амазония, Африка и в други елементи на света, въобще не могат да се одобряват за нещо обикновено. Трябва да обърнем повече внимание на предварителната защита. Трябва да сме по-безкомпромисни към безхаберието и умишлената занемареност, които демонстрираме, сигнализира Наси.

От 1990 година насам горската завивка е намаляла с повърхност, почти три пъти по-голяма от щата Калифорния. Това се дължи на доста фактори - освен на пожари, само че и на противозаконна сеч, изсичане на горите за превръщането им в аграрни земи, най-много поради насаждения със соя и палми. В тропиците най-застрашени са горите в Серадо, Бразилия.

В Международния център за проучване на горите изследваме разнообразни способи, с цел да съхраним горското благосъстояние на планетата. Установили сме, че намаляването на обезлесяването способства за попречване на пожарите. Ограничаването на противозаконната сеч и поддържането на устойчиви практики в горското стопанство също играят значима роля. Отпускането на повече средства за локализиране и преодоляване на пожарите на локално равнище, в дребните обитаеми региони, също би било положително решение. Превантивните ограничения са по-важни от каквато и да е помощ, избухне ли пожарът.

Двете съществени решения са незабавни дейности за справяне с климатичните промени и вложения във възобновяване на горите. Климатичните промени заплашват да унищожат тропическите гори в света и това би трябвало да се има поради, когато мислим политики за ръководство на горите.Възстановяването на към този момент обезлесени терени ще ни коства доста повече в съпоставяне със средствата, които в този момент можем да вложим в попречване на бедствието.

Ние разполагаме с доста принадлежности, с цел да защитим горското си благосъстояние. Горите би трябвало да се трансфорат във значима тематика, когато обсъждаме климатичните промени, бъдещето на селското стопанство и икономическото развиване като цяло. В противоположен случай всяка година ще организираме акции по гасене на пожари, всяка година ще разгласяваме дарителски акции, до момента в който един ден не се окаже, че към този момент няма какво да спасяваме, приключва коментара си Наси.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР