Най-засегнатата възрастова група е от 0 до 4 години Най-много

...
Най-засегнатата възрастова група е от 0 до 4 години Най-много
Коментари Харесай

Най-много болни от грип и остри респираторни заболявания се отчитат в Габрово, Ловеч, Ямбол и Софийска област


Най-засегнатата възрастова група е от 0 до 4 години

Най-много заболели от грип и остри респираторни болести (ОРЗ) се регистрират в областите Габрово, Ловеч, Ямбол и Софийска област. Това демонстрират данните от Националния център по заразни и паразитни заболявания за интервала 23 - 29 януари 2023 година.

В област Габрово заболеваемостта от грип и ОРЗ е 259 на 10 хиляди души население, като най-засегнатата възрастова група е 0-4 години. В региона доскоро беше оповестена грипна зараза, а учебните занятия, свижданията в лечебните заведения, консултациите за бременни и деца, бяха прекъснати.

В област Ловеч заболеваемостта от грип и ОРЗ е 242 на 10 хиляди души население, като най-засегната също е възрастовата група 0-4 години. За област Ловеч беше оповестена грипна зараза в интервала 18-24 януари.

В област Ямбол заболеваемостта от грип и ОРЗ е 217 на 10 хиляди души население, като също най-вече са инфектираните в групата 0-4 години. В региона грипна зараза е оповестена в интервала 25-31 януари.

В Софийска област заболеваемостта от грип и ОРЗ е 275 на 10 хиляди души население. Най-голям брой на инфектираните се регистрира в същата възрастова група. Грипната зараза за региона беше оповестена за интервала 20-27 януари.

Най-малко инфектирани с грип и ОРЗ има в областите Добрич -  92 на 10 хиляди, и Разград – 99 на 10 хиляди души население.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР