Най-заразен е човекът 1-2 дни преди самото заболяване и 1-2

...
Най-заразен е човекът 1-2 дни преди самото заболяване и 1-2
Коментари Харесай

Експерт със съвет Не боледувайте на крак

Най-заразен е индивидът 1-2 дни преди самото заболяване и 1-2 дни от него

Дори елементарен диалект може да докара до заразяване с грип. Това изясни пред " Труд " и представен от Дарик основният епидемиолог доктор Ангел Кунчев. По думите му множеството ограничения за отбрана против болестта са единствено пожелателни, тъй като даже едно кихване в магазина е задоволително и болестта е осъществена.
Най-заразен е индивидът 1-2 дни преди самото заболяване и 1-2 дни от него. След това отделянето на вируси внезапно спада, тъй че индивидът може и да няма доста тип на болен, само че все пак да реализира заразяване. Носенето на маски потвърдено не е изключително дейно, уточни експертът.

Във връзка с формалното показване на осведомителната акция за грипа през днешния ден доктор Кунчев посочи, че тази година вирусът " Мичиган " се обрисува като типичен протичащ вирус и не се чакат изненади. Може да ни нападна и " Хонконг ", който е прочут от предходната година.

Лекарите са безапелационни, че болестта не би трябвало да се кара на крайник. При над 90% от затрудненията се случва тежко протичаща пневмония.

Все още не е късно за противогрипна ваксина, уточни доктор Ангел Кунчев. Единственият аршин е да имаме 20 дни от имунизацията до срещата с вируса. Епидемията тази година се чака през януари. Не може да се предвижда с акуратност интензивността й, само че в случай че се съди по данните от Южното полукълбо и по-точно тези от Австралия, там епидемията е била 2 и половина пъти по-интензивна от миналогодишната. Рисковите групи са хората над 65 и децата - от 5 до 19 години.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР