Най-високпоставеният спортен деятел в света ще посети България. Томас Бах,

...
Най-високпоставеният спортен деятел в света ще посети България. Томас Бах,
Коментари Харесай

Шефът на МОК идва в Пловдив

Най-високпоставеният състезателен активист в света ще посети България. Томас Бах, президент на Международния олимпийски комитет (МОК), е удостоверил, че ще се отзове на поканата на Световната федерация по гребане (ФИСА) да посети международното състезание за мъже и дами в Пловдив. Шампионатът на планетата е от 8 до 16 септември, а германецът ще дойде за финалите на 15-и и 16-и.

„ Ще покажем на Томас Бах съвършена организация на шампионата и един от най-хубавите в света изкуствени водни канали, особено планиран за гребни спортове – съобщи Иван Попов, ръководител на организационния комитет на шампионата. – Президентът на МОК ще има специфична среща с олимпийските първенци от Пловдив. Те са общо дванайсет в пет типа спорт. Подготвяме среща на Томас Бах с кмета и регионалния шеф на града-домакин на международното състезание. “

Домакините в Пловдив са се подготвили със специфичен подарък за шефа на МОК – бутилка колекционерско вино от български сортове грозде. Иначе подготовката за шампионата върви на цялостни обороти, като на 30 юли ще бъде осъществена инспекция от страна на ФИСА. До момента присъединяване са декларирали 61 гребци – международни, европейски и олимпийски първенци. Сред тях е и живата легенда на спорта – 46-годишната Екатерина Карстен (Беларус), която преди години бе една от най-големите съпернички на последната ни олимпийска шампионка Румяна Нейкова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР