Най-високопоставеният шеф на Хамас - Исмаил Хания, е пристигнал днес

...
Най-високопоставеният шеф на Хамас - Исмаил Хания, е пристигнал днес
Коментари Харесай

С цел замяна на заложници: Израел в готовност за едноседмична пау...

Най-високопоставеният началник на Хамас - Исмаил Хания, е дошъл през днешния ден в Кайро за договаряния за войната в Ивицата Газа, заяви АП. 

 

Посещението на Исмаил Хания се реализира ден откакто Хамас изстреля ракети, които задействаха сирените за паника в Централен Израел. 

 

Египет, дружно с Катар - където се допуска, че е основан Хания, способства за сключването на едноседмичното помирение през ноември, при което Хамас освободи повече от 100 заложници в подмяна на освобождението от Израел на 240 палестински пандизчии, напомня Българска телеграфна агенция. 

 

Израел осведоми Катар, че ще е подготвен за най-малко едноседмично помирение в борбите в Газа в подмяна на освобождението на към 40 заложници, държани от Хамас, заяви късно снощи Jerusalem post. На среща във Варшава с шефа на Мосад Дейвид Барнеа и шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Бил Бърнс, катарският министър председател Мохамед бин Абдулрахман е декларирал, че изискването на Хамас за възобновяване на договарянията е преустановяване на войната.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР