Най-високопоставеният китайски дипломат, ръководителят на комисията по външни работи на

...
Най-високопоставеният китайски дипломат, ръководителят на комисията по външни работи на
Коментари Харесай

Най-високопоставеният китайски дипломат пристига на посещение в Москва

Най-високопоставеният китайски посланик, ръководителят на комисията по външни работи на Централния комитет на Китайската комунистическа партия Ван И дойде на посещаване в Москва. Това заяви вестник “Комерсант ”, като посочи, че по време на визитата си Ван И ще разиска ролята на Китай в регулирането на руско-украинския спор.

Пред БНР от съветското министерство на външните работи нито потвърдиха, нито отхвърлиха информацията за визитата на Ван И.

Засега няма никаква изясненост към програмата на китайския посланик. “Комерсант ” цитира представителя на китайското външно министерство Ван Вънбин, съгласно който Пекин има намерение да употребява визитата като опция да укрепи връзките си с Русия, дружно с Москва да отбрани законните права и ползи на двете страни, както и да изиграе позитивна роля при гарантирането на мира на интернационалната сцена.

Преди идването на Ван И в съветската столица изтече информацията, че една от тематиките на срещите му ще бъде подготовката на възможното посещаване на ръководителя Си Цзинпин в Русия, което се чака през пролетта.

Москва е последната спирка в европейската обиколка на Ван И, по време на която той посети Франция, Италия, Унгария и Германия, където взе участие в 59-та Международна конференция по сигурността в Мюнхен. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР