Най-високопоставеният китайски дипломат, ръководителят на комисията по външни работи на

...
Най-високопоставеният китайски дипломат, ръководителят на комисията по външни работи на
Коментари Харесай

Най-висшият китайски дипломат Ван И пристига на посещение в Москва

Най-високопоставеният китайски посланик, ръководителят на комисията по външни работи на Централния комитет на Китайската комунистическа партия Ван И дойде на посещаване в Москва. Това заяви вестник “Комерсант ”, като посочи, че по време на визитата си Ван И ще разиска ролята на Китай в регулирането на руско-украинския спор, съобщи БНР.

Пред националното радио от съветското министерство на външните работи нито потвърдиха, нито отхвърлиха информацията за визитата на Ван И.
Засега няма никаква изясненост към програмата на китайския посланик. “Комерсант ” цитира представителя на китайското външно министерство Ван Вънбин, съгласно който Пекин има намерение да употребява визитата като опция да укрепи връзките си с Русия, дружно с Москва да отбрани законните права и ползи на двете страни, както и да изиграе позитивна роля при гарантирането на мира на интернационалната сцена.
Преди идването на Ван И в съветската столица изтече информацията, че една от тематиките на срещите му ще бъде подготовката на възможното посещаване на ръководителя Си Цзинпин в Русия, което се чака през пролетта.

Москва е последната спирка в европейската обиколка на Ван И, по време на която той посети Франция, Италия, Унгария и Германия, където взе участие в 59-та Международна конференция по сигурността в Мюнхен. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР