Най-високопоставеният генерал в САЩ се е обадил тайно на китайския

...
Най-високопоставеният генерал в САЩ се е обадил тайно на китайския
Коментари Харесай

Генерал №1 на САЩ тайно звънял на китайския си колега в края на мандата на Тръмп

Най-високопоставеният военачалник в Съединени американски щати се е обадил скрито на китайския си сътрудник два пъти през последните месеци от мандата на Доналд Тръмп от терзание, че американският президент може да разпали война с Китай. Това заяви в. " Вашингтон пост ", представен от Ройтерс.

Генерал Марк Мили, ръководител на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати, се е обадил на военачалник Ли Цзочън от Народноосвободителната войска на 30 октомври 2020 година, четири дни преди президентските избори, а по-късно още веднъж на 8 януари, два дни откакто поддръжници на Тръмп участваха в безредици в Капитолия във Вашингтон.

В тези диалози Мили е опитал да увери Ли, че Съединени американски щати са постоянни и няма да нападат, а в случай че има офанзива, той щял да предизвести своя сътрудник в точния момент, се споделя в публикацията.
Статията се базира на " Опасност ", нова книга на публицистите Боб Удуърд и Робърт Коста, която ще излезе на пазара идната седмица.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР