Най-високо куче сред всички породи е немският дог. Съответно кучето

...
Най-високо куче сред всички породи е немският дог. Съответно кучето
Коментари Харесай

Важни грижи при отглеждане на немски дог

Най-високо куче измежду всички породи е немският дог. Съответно кучето е и много тежко, въпреки да не може да се съпостави с други огромни кучета като санбернара, ротвайлера или кане корсо. Все отново става въпрос за огромно животно, което има своите условия при развъждане поради размера му

В предишното будещият почит с външността си звяр и изгубил съвсем изцяло хъса и експанзията си и се е трансформирал от мощен ловджия в диванен питомец. Който желае да отглежда немски дог вкъщи, най-добре да се подреди с необятен и мек диван и огромно легло, неговият домакински любим ще ги оцени.

Огромните кучета обичат да се облягат на стопанина и да са покрай него, те са доста любящи създания и би трябвало да им се отделя задоволително внимание денем.

Немският дог въобще не се смущава от обстоятелството, че няма да разполага с пространно пространство в къща и двор, а би трябвало да живее в апартамент. Породата се приспособява чудесно към всевъзможни витални условия, само че като се има поради размера, ясно е, че би трябвало да има място вкъщи и за огромното куче.

Козината му няма да сътвори проблем, тъй като е къса и не се скубе. Достатъчно е да се изчетка или позволи понякога. Очите и ушите му е редно да се почистват постоянно, както и зъбите, сходно на други породи.

 грижи за развъждане на немски дог

Проблем с развъждането на немския дог може да възникне и той е с храненето му. Едрият немски дог обича храната и порциите му са в действителност огромни. Няколко кг храна дневно не съставляват проблем за немския благородник.

Този миг от развъждането основава проблеми с наднормено тегло и всички произлизащи от това последици. Диетичното хранене е грижа на стопанина още от ранна възраст на домашния питомец, с цел да се избегнат проблеми с костите, сърцето и други органи, разследване на редовно преяждане.

Заболяванията пък освен ще снижат качеството на живот на прелестното куче, само че и ще съкратят доста живота му, който така и така не е изключително дълъг. Едрите породи имат доста по-къс живот спрямо мъниците в кучешкото царство. Немският дог живее приблизително 8-9 години.

Добре е след нахранване догът да почива като същински благородник - най-малко 40 минути, по-добре 1 час преди физическа интензивност и тренировки, с цел да се избегне вероятно приплъзване на стомаха, особено за едрите кучета.

Ако се отгледа и образова вярно, немският дог е едно удивително творение, отлично фамилно куче, с което всеки дом може да се гордее.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР