Най-високите температури във вторник бяха измерени в Югозападна България и

...
Най-високите температури във вторник бяха измерени в Югозападна България и
Коментари Харесай

Температурите стигнаха до 37 градуса, утре става още по-топло

Най-високите температури във вторник бяха измерени в Югозападна България и по поречието на Дунав. 37 градуса мериха станциите на Национален институт по метеорология и хидрология в Русе, Благоевград, Сандански и Гоце Делчев. Градус по-малко бяха стойностите на термометрите в Плевен, Ловеч, Велико Търново и Кюстендил. Топло беше и по най-високите върхове - 16 градуса регистрираха на връх Мусала в Рила и на връх Ботев в Стара планина, 18 - на Черни връх във Витоша.



В сряда жегата следобяд ще е още по-осезаема с предстоящи температури сред 35 и 40 градуса. За цялата страна е в действие жълт код.



Денят ще премине с доста слънце. Липсата на вятър в допълнение ще ускорява чувството за горещо време. По опция избягвайте дългия престой навън изключително в следобедните часове.

Морето остава отлично място за избавление от летните горещини. Свежият морски бриз няма да разреши на температурите да превишат 31-32 градуса. Ще има прелестни условия за плаж с доста слънце през целия ден и талази до половин метър. Водата е 26-27 градуса.

Много слънчеви часове ще има и в планините. Следобед над масивите от Западна България ще се появят и облаци и тук-там в Рила и Пирин има възможност да превали. Температурите ще са много над нормалните, а вятърът слаб.

Увеличават се зоните, уязвими на горски и полски пожари. Под опасност са обширни територии в Дунавската низина и Горнотракийската равнина и долините тук-там и Струма.



Горещата вълна почнала в нашата страна ще продължи и през идващите дни. Очакват се температурите да се покачат с още 1-2 градуса и към края на седмицата в доста региони показанията на термометрите да доближават 41-42 градуса.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР