Най-високата степен на предупреждение за горещини в Италия - червен

...
Най-високата степен на предупреждение за горещини в Италия - червен
Коментари Харесай

Червен код за горещини в 22 града в Италия, сред които Рим, Неапол и Флоренция

Най-високата степен на предизвестие за горещини в Италия - " червен код ", е в действие за 22 града, измежду които Рим, Палермо, Неапол, Флоренция и Болоня, съобщи ДПА, като се базира на министерството на опазването на здравето.

Страната е обхваната от продължителна гореща вълна. Метеоролозите чакат температури от малко под 40 градуса по Целзий в италианската столица и доста южни региони през уикенда. Експерти предложиха на хората да не стоят на слънце сред 11 и 18 ч. и да заобикалят най-посещаваните места.

Междувременно обстановката с най-дългата река в Италия - По, продължава да се утежнява. Според настояща информация, оповестена през вчерашния ден, последните дъждове надали са повлияли на тежката суша. Реката остава с доста ниско равнище в някои сектори.

Поради ниското ниво солена вода е проникнала на към 30 километра във вътрешността в сушата по коритото на По при устието на Адриатическо море.

Снощи италианският министър председател Марио Драги разгласи ограничения, подхванати поради сушата.

От понеделник държавното управление ще има грижата за проектите за изключителни обстановки в засегнатите региони - нещо, за което районните управляващи, изключително в северната част на страната, упорстват от седмици.

Драги уточни и структурните проблеми: някои от водохранилищата и тръбопроводите в страната са в толкоз окаяно положение, че 30 % от водата се губи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР