Най-високата от десетилетия инфлация и последиците от войната в Украйна

...
Най-високата от десетилетия инфлация и последиците от войната в Украйна
Коментари Харесай

Европейските компании съкращават хиляди работни места

Най-високата от десетилетия инфлация и последствията от войната в Украйна принудиха фирмите в цяла Европа през последните месеци да стартират да редуцират личен състав или да замразят наемането на нови чиновници, предава Българска телеграфна агенция.

Ройтерс обобщава по браншове информация за някои от фирмите, оповестили съкращения от декември насам.

" Мишлен " (Michelin): производителят на гуми разгласи през декември, че възнамерява да редуцира до 1600 работни места във Франция. Това въпреки всичко е по-малко от първичния проект, който предвиждаше отпадане на 2300 работни места под формата на доброволни съкращения, защото се стреми да резервира производството.

" Стелантис " (Stellantis): Производителят на коли се споразумя със синдикатите в през февруари да редуцира до 2000 служащи в италианските си предприятия посредством доброволни съкращения.

" Волво " (Volvo): Шведската група съобщи през март, че ще преструктурира европейското си произвеждане на рейсове, което ще докара до редуциране на 1600 работни места.

ПРОМИШЛЕНОСТ И МАШИНОСТРОЕНЕ

" Бритиш стийл " (British Steel): компанията, която е китайска благосъстоятелност, заяви на 22 февруари, че може да редуцира до 260 работни места, откакто разгласи плануваното закриване на коксовите си пещи в Северна Англия.

" КОНЕ " (KONE): Финландският производител на асансьори разгласи на 26 януари, че ще понижи броя на чиновниците си с 1000, в това число 150 във Финландия.

ХРАНИТЕЛНИ СТОКИ, ТЪРГОВИЯ НА ДРЕБНО И ПОТРЕБИТЕЛСКИ СТОКИ

" Диливъру " (Deliveroo): Британската компания за доставка на храна заяви на 9 февруари, че ще редуцира към 9 % от работната си мощ, или 350 позиции.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР