Най-вероятно всеки един от нас се е оплаквал от лоша

...
Най-вероятно всеки един от нас се е оплаквал от лоша
Коментари Харесай

5 неща у дома, които пречат на добрата Wi-Fi връзка

Най-вероятно всеки един от нас се е оплаквал от неприятна интернет връзка. Понякога казусът може да се открие в настройките на рутера или неприятната услуга, предлагана от компания. Но много постоянно неприятната безжична връзка поражда заради характерни предмети или мебели в дома ни, които са прекомерно покрай рутера или нашите компютри, написа Дарик.

Метални повърхности

Металът е проводник, което значи, че всмуква електричеството. Тъй като Wi-Fi връзката освобождава електромагнитни талази, всяка железна повърхнина или предмет в къщата ви ще пречи на разпространяването на вълните. Ако желаете вашата интернет връзка да работи безпроблемно, належащо е да поставите рутера надалеч от железни повърхности.

Хладилници и перални машини

Общо предписание е, че електрическите уреди, които имат тръби, през които циркулира вода, не са доста другарски настроени към Wi-Fi сигнала. Водата може да задържи част от силата от безжичните талази, което се отразява отрицателно на качеството на интернет връзката.

Коледни светлини

Цветните коледни светлини също могат да бъдат причина за слаб Wi-Fi сигнал в дома. Те имат искрящи чипове, които генерират магнитно поле, което взаимодейства с електрическите талази, предавани от вашия рутер. Покрай коледните празници се опитвайте да държите рутера си надалеч от коледното дърво.

Бебефони

Мониторите на бебефоните генерират разстройства от 2,4 GHz, същите като тези на Wi-Fi. Когато 2 или повече устройства предават една и съща периодичност, те употребяват въздуха за изпращане на своите данни, вместо да предават талази, както в тази ситуация на безжична връзка. Въпреки че бебешките устройства нормално изискват връзка с мрежата, с цел да действат вярно, избягвайте да ги поставяте прекомерно покрай рутера.

Микровълнова фурна

Това е друго устройство, което има честотен набор, сходен на този, употребен от Wi-Fi. Ако вашият рутер е ситуиран покрай подобен апарат, сложете го на място, което е по-високо от равнището на микровълновата печка. Това доста ще понижи отрицателния резултат, който микровълновата може да има върху връзката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР