Най-вероятно ще има закон за ръста на печалбите на енергийните

...
Най-вероятно ще има закон за ръста на печалбите на енергийните
Коментари Харесай

Панев: Ще има закон за ръста на печалбите на енергийните компании

" Най-вероятно ще има закон за растежа на облагите на енергийните компании. Оттам ще се намерят средства за обезщетенията на бизнеса и семействата, има подобен план. Нужно е да има продължение на обезщетенията, в случай че цените за тока се задържат високи. Намаляването на Данък добавена стойност върху топлоенергията и природния газ на 9% ще докара до 11% поевтиняване на парното и газа за семействата. Това съобщи депутатът от " Демократична България " Владислав Панев пред NOVA NEWS.

По думите му обезщетенията са задоволителни, а те са в размер на 30% и костват 4 милиарда " Има доста компании, които губят пазарите си, за тях и 100% обезщетения няма да са задоволителни ", счита той. И удостовери, че се разисква отстъпка от 25 стотинки на литър гориво за физически лица.

" Премахването на акциза на тока няма да окаже огромно въздействие на крайната цена, тъй като е под половин % от нея. Ефектът върху бюджета ще бъде най-малък ", означи депутатът. И посочи, че сега България не дава отговор на условията за въвеждане на еврото.

Според него е нужна антиинфлационна стратегия. " Тя би трябвало да обезпечи задоволително средства за ощетените хора от икономическата обстановка и да се подсигурява финансовата сигурност на страната. Няколко милиарда коства задържането на цените на тока за семействата ", акцентира Панев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР