Най-вероятно още следващата година лихвите ще започнат да се вдигат,

...
Най-вероятно още следващата година лихвите ще започнат да се вдигат,
Коментари Харесай

Петър Андронов обяви важна новина за всички хора с депозити и кредити в банките

Най-вероятно още идната година лихвите ще стартират да се подвигат, като този развой ще обхване целия свят. Това сподели пред bTV ръководителят на Асоциацията на банките в България Петър Андронов.

 
По думите му, това ще е добре за хората с депозити в банките, само че не и за тези, които желаят да теглят заем. Той изясни, че нарастване на лихвите към този момент се следи в Съединени американски щати. Тепърва това щяло да се случи и в Европа.
 
„ Краят на ниските лихви идва на всички места, защото ние имаме закрепен курс към еврото и сме доста подвластни от това, което става на открито. А ЕЦБ от дълго време оповестява, че евентуално през втората половина на идната ще стартира промяна на лихвите нагоре. ЕЦБ евентуално ще следва подобен равномерен метод, какъвто следваше Федералният запас в Съединени американски щати, който подвигна лихвите последователно на 8 стъпки “, сподели Андронов.
 
Добрата вест за депозантите е, че най-накрая нулевите лихви ще стартират да се заменят с нещо позитивно, само че за кредитополучателите не е най положителната вест.
 
Андронов сподели още, че банковата система в България е в положително положение. " Най-доброто в последните 10 години ", посочи той, припомняйки, че предстоящата облага на банките за 2018 година ще усъвършенства върха от 2008 година

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР