Най-вероятната причина за трагедията, която се случи с подводницата Титан“

...
Най-вероятната причина за трагедията, която се случи с подводницата Титан“
Коментари Харесай

Експерт: Вероятната причина за трагедията с „Титан“ е, че конструкцията не е издържала на налягането

Най-вероятната причина за нещастието, която се случи с подводницата „ Титан “ е, че структурата не е издържала на високото налягане. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ Антон Кръстев, инженер-химик в Института по океанология и водолаз. Получило се е разрушение на корпуса и вследствие на това този удар – имплозия, който е довел до цялостния провал на подводницата.

Експертът изрази съмнение, че имплозията е настъпила още сега, когато е изгубена връзката с подводния уред, преди началото на избавителната интервенция.

 
Тази подводница е конструирана, като в нея са употребявани доста новаторски решения. Отдавна се очакваше да бъде основан подобен подводен уред, чийто корпус да е най-малко отчасти построен от фиброкомпозити, които да заместят метала. За страдание обаче не всички фактори, които би трябвало да се вземат поради, са известни на конструкторите и това може би е довело до основни неточности при проектирането.
Според Кръстев може би конструкторите не са взели поради обстоятелството, че пластмасата старее по-бързо от металите и при огромни натоварвания това стареене може да се форсира доста. Самата подводница е била снабдена със датчици, които да откриват всевъзможни недостатъци, само че даже тези датчици да се съумели да подадат сигнал за това, че настава изменение, операторът на подводницата надали е имал време да отреагира, тъй като всичко се е случило за няколко секунди.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР