Най-възрастният народен представител Мика Зайкова седна временно на председателския стол

...
Най-възрастният народен представител Мика Зайкова седна временно на председателския стол
Коментари Харесай

Официално: Новите народни представители се заклеха

Най-възрастният депутат Мика Зайкова седна краткотрайно на председателския стол под аплодисментите на депутатите, с цел да открие 46-ото Народно заседание, както и да прочете клетвата на народните представители. В зала се записаха 214 народни представители.

" За повторно ми се пада достойнството на открия Народно заседание. Надявам се да видя усмихнати лица и подготвеност от всеки от вас да показа своите познания и умения в интерес на България. Нашият народ ви избра и аз разгадавам на неговата мъдрост. Ето за какво желая да ви прикани да бъдем положителни. Нека бъдем усмихнати и градивни и да работим за фантазията на този народ - за просперираща Бъглария, за народ, който има заслужен живот и е заслужен член на Европейски Съюз ", съобщи Мика Зайкова.

" Иска ми се да споделя поуките, които си извадихме от изборите. Първо - народът ни сподели, че не желае да живее повече по този начин и желае смяна. И това излезе по този начин, когато партиите на смяната покачиха своя резултат. Народът ви гласоподава доверие и това е огромна отговроност ", обърна се тя към партиите на смяната.

" Второто нещо, което суверенът сподели, е, че не дава болшинство на нито една от партиите. Каза ни, че би трябвало да работим дружно, с цел да сбъднем фантазията на народа. С по-ниската изборна интензивност народът ни сподели, че изборите са демократична процедура, само че не я ли прилагаме прекомерно постоянно? Затова хайде дано да седнем и стига повече избори ", добави тя.

По думите й може да се работи дейно и добре и това го е посочил служебният кабинет през последните 9 седмици.

" Вчера Европейска комисия излезе с отчет във връзка с върховенството на закона и там доста ясно ни сподели, че в България са нужни промени в правосъдната власт, България е належащо да направи по този начин, че основният прокурор на страната би трябвало да бъде подсъден, да бъде обвинен и да бъде заменяем ", отсече Зайкова.

" Имаме да създадем доста промени. Имаме да вършим промени с образованието. По-важното е какво учат нашите деца и да не стигаме до равнище, когато 37% от завършващите приблизително обучение са функционално необразовани. Не мога да се съглася с страна, която е била на 5-о място по качество на образованието, в този момент да има подобен проблем "

" Разбира се, би трябвало да помогнем на бизнеса, тъй като от него зависи да имаме продукция и услуги с висока добавена стойност, да печелим доста, да имаме високи приходи и да имаме почтени пенсии ", сподели още тя.

" По-важното е какви са целите на това държавно управление и посредством какви политики ще ги реализира. Европа няма да ни остави, тя постоянно ни е пособия и в този момент ни оказва помощ. Чакат ни едни средства в Плана за възобновяване и за развиване, въпреки това и по европейските стратегии. Важното е какво ще вършим с тези средства.  Първо, да ги откраднем и второ, да бъдат вложени дейно ", посочи тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР