Най-възрастният жив мъж в света, 111-годишният британец Джон Тинисууд, каза,

...
Най-възрастният жив мъж в света, 111-годишният британец Джон Тинисууд, каза,
Коментари Харесай

Новият най-възрастен мъж в света е на 111 години

Най-възрастният жив мъж в света, 111-годишният британец Джон Тинисууд, сподели, че дълголетието му е " просто шанс " и че няма специфична загадка в храненето му, макар че обича всеки петък да хапва обичаната си риба с пържени картофи, съобщи Ройтерс.

Тинисууд - пенсионер от повече от половин век, наследи купата на международен рекордьор на Гинес от 114-годишния венецуелец Хуан Висенте Перес Мора, чиято гибел беше оповестена по-рано през седмицата.

 

Роден през 1912 година в Мърсисайд, Северна Англия, пенсионираният счетоводител и някогашен пощенски чиновник Тинисууд е на 111 години и 222 дни.

На въпрос за тайната на дълголетието му той дава отговор малко: " Или живееш дълго, или живееш малко и не можеш да направиш доста по въпроса ". 

От Световните върхове на Гинес споделиха, че поръчката на Джон Тинисууд е прегледана от техни специалисти и от Групата за геронтологични проучвания (Gerontology Research Group), която сформира азбучник на доказаните " свръхстолетници " в света.

Най-възрастният мъж в историята е японецът Джироемон Кимура, който доживява до 116 години и 54 дни. Най-възрастната жива жена и най-възрастният жив човек въобще е испанката Мария Браняс Морера, която е на 117 години.

Тинисууд изрече ненапълно премерено мнение за положението на света.

" Светът, по собствен метод, постоянно се трансформира. Това е нещо като продължаващо прекарване. Става малко по-добър, само че към момента не чак толкоз. Върви по верния път ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР