Най-възрастният депутат в 47-ото Народно събрание – д-р Силви Кирилов

...
Най-възрастният депутат в 47-ото Народно събрание – д-р Силви Кирилов
Коментари Харесай

Първи звънец: Най-възрастният депутат откри заседанието на 47-ото НС

Най-възрастният народен представител в 47-ото Народно заседание – доктор Силви Кирилов от „ ИТН “, откри първото съвещание.

228 народни представители се записаха.



„ Днес сме очевидци на невероятна обстановка - липса на доверие в институциите и политическата система. В обществото няма чувство за правдивост и правда. Бедността е всекидневие и визира от ден на ден сънародници от разнообразни пластове на обществото. Около 2 милиона български жители са отвън страната. Повечето от тях са младежи – студенти, млади експерти в обособени области, натрупали професионален опит и познание “, бяха първите думи на Силви Кирилов.

„ Много съм щастлив и благополучен да видя толкоз младежи в състава на 47-ото Народно заседание. Вярвам в младите, тъй като те носят нов взор, нови хрумвания, доста сила, свои цели, идеали и упования “, сподели още той.

„ Време е да загърбим нашите персонални и политически разлики в името на националните и публични ползи. Време е да си спомним, че волята и желанието за смяна, даже да са общи, вършат нещата вероятни, само че не ги вършат лесни. Прозрачността в дейностите на политическите сили и спазването на дадените обещания, политическата уместност ще възвърнат доверието в държавността. Народът ни слага извънредно значими и съдбовни задания за разрешаване и ние би трябвало да оправдаем доверието с възприятие за отговорност и готовност на нашите интелектуални качества и нашият морал за разрешаването им “, приключи речта си Силви Кирилов.

Народните представители поставиха клетва, а след нея прозвучаха химнът на Република България и химнът на Европейския съюз.

На първото съвещание на 47-ото Народно заседание участват президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, както и служебният министър председател Стефан Янев и членовете на служебното държавно управление.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР