Най-възрастната жена в Япония, преживяла две световни войни, си отиде

...
Най-възрастната жена в Япония, преживяла две световни войни, си отиде
Коментари Харесай

Най-възрастната японка почина на 116-годишна възраст

Най-възрастната жена в Япония, претърпяла две международни войни, си отиде на 116-годишна възраст, съобщи Агенция Франс Прес, базирайки се на управляващите в града, където е умряла столетницата.

Родена на 25 април 1907 година, Фуса Тацуми е отгледала три деца със брачна половинка си земеделец покрай Осака, заяви локалният ефирен канал MBS, който излъчи фрагменти, показващи дълголетната жена в инвалидната й количка по време на последния й рожден ден през април.

" Тацуми умря на 116 години ", удостовери за Агенция Франс Прес общински консултант от град Кашивара,  префектура Осака.
       
" Спомням си, че Фуса Тацуми беше в добра форма ", написа на собствен ред губернаторът на Осака Хирофуми Йошимура в обществената мрежа Екс (известна преди като Туитър), визирайки наличието си на празник, проведен през септември предходната година в чест на дълголетието на дамата.

Според роднините на Тацуми тя е водила естествен метод на живот, а тайната на дълголетието е било вярното хранене.
Япония е втората най-възрастна страна в света след Монако с повече от 47 000 столетници.Фуса Тацуми стана най-възрастната жена на архипелага след гибелта на Кане Танака на 119-годишна възраст предходната година.През април 2022 година Танака беше приета от Световните върхове на Гинес за най-възрастния човек в света.Понастоящем тази " купа " принадлежи на родената в Съединени американски щати испанка Мария Браняс Морера, която на 4 март 2024 година ще навърши 117 години. По данни на Центъра за геронтологични проучвания в Лос Анджелис Тацуми е била на второ място в листата на живите дълголетници на планетата. На първо място е Морера, която е родена месец и половина преди японката.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР