Най-важното след срещата между Бойко Борисов и Доналд Тръм е

...
Най-важното след срещата между Бойко Борисов и Доналд Тръм е
Коментари Харесай

Бойко Ноев: България не разследва подривни руски действия у нас от страх

Най-важното след срещата сред Бойко Борисов и Доналд Тръм е съглашението, в което категорично се споделя, че Съединени американски щати покдрепя напъните на България за отбрана на суверинитета от зловредни въздействия. Нещо повече, Съединени американски щати поддържа дълготрайните, забележете, а не конюнктурните старания на България, разкриващи нарушаванията на закона от непознати сили . И това не е американско изобретение, а е казано в отчета на Националната сигурност - одобрен от Народното събрание. Това означи като най-съществен детайл от съглашението сред Доналд Тръмп и Бойко Борисов специалиста по национална сигурност Бойко Ноев.
" Ясно е, че се приказва за Русия. Наблюдаваме последното десетилетие и повече интензивността на Русия да възвърне своето въздействие в нашия район. Това са безусловно законни старания, тъй като всяка страна има право да уголемява въздействието си в границите на признатите правила и правила. Това, което виждам, е че Русия се засилва в Черна гора, Македония, Сърбия и в България, несъмнено. Въпросът е не какво толкоз прави Русия, а какво вършат другите страни - България- да отбрани интереса си ", съобщи Бойко Ноев.
Той направи паралел сред държанието на Сърбия при разкриването на шпионския скандал и реакцията на България при Случая Малинов или предходния шпионски скандал и опита за отравяне на Емилиян Гебрев. Според него България не е разследвала " откритите съветски подривни дейстивия у нас ", тъй като " се опасява ".
" Избухна шпионски скандал в Сърбия, те не се поколебаха да разкрият, че съветски шпионин е купувал техни жители - заплащал им е информация - и президентът Вучич освен че призна, той се обърна към Русия с въпроса " за какво? ". А на следващия ден той отива в Москва. Утре в Лондон се събира Евроатлантическото семейство, а Вучич отива на среща на Евроазиатското семейство. Но той задава въпрос на Путин - гордо и без да се тормози. Ето на този декор, когато Сърбия, която не крие своите пристрастия и е част от Евразийското семейство. Тя намерено споделя - Защо, по този начин не може. Какво вършим ние, България се е свила. България не е задала своето " за какво? ". Защото България още не е стигнала до този въпрос. Защото България не е разследвала и не поставя старания да проверява откритите съветски подривни дейности на специфичните служби в България. " , разяснява Ноев.

За образец специалистът даде Случаят " Малинов ": " Юмрукът на властта: основният прокурор, заместникът му, вътрешният министър, шефът на ДАНС - всички, излизат и споделят - Ние заловихме съветски шпиони в България. Министър-председателят излиза и споделя - такова нещо няма, аз разбрах от медиите. Това незабавно прави усещане у нас и на открито. Това е необяснимо. Последва реакцията на Русия. Пуснаха Малинов, отиде награди го Путин. Най-големият български разузнавач отиде при Путин, той го награди и освен това. Той размаха пръст на България и сподели - внимавайте, тъй като може да има доста съществени последици и България притихна . Нито министър председател, нито президент, не сподели нищо против думите на Путин, ето това е страхът у нас. " Така прочете държанието на българските политици по случая Ноев.
" В страна с еднолично ръководство няма такова нещо като съдии и прокуратура. Тука има еднолична власт, това всички го знаят , което отново споделям, за нещо е положително, за друго не. У нас премирът споделя - аз ще го изгоня този или оня. Премиерът споделя кой е разузнавач, не органите на следствието.
Затова чакам, когато поканите идващият път премиера при вас, който споделя, че всяка заран го буди дежурния по Министерство на вътрешните работи в 6:30 сутринта и знае всичко в страната, а не знае, че в България има съветски шпиони, да го пипотате дали Тръмп го е питал за съветските шпиони. Ето това министър председателят да го каже на българските жители. Защото ние сме го назначили него да ни пази от тия зловредни въздействия, не американците да ни пазят, а българските управляващи.
А ние какво виждаме в България освен слулчаят " Малинов ". Имате очевиден случай на съветско влияние против българска отбранителна промишленост 2015 година Терористични дейности - гърмежите в Сопот. Отравянето на трима български жители с новичок (Емилиян Гебрев, шефът на компанията му и синът му). Това нападение не се проверява. То се проверява от екипи в чужбина, само че не и в България. Това е страхът - страхът, че първо - Русия може да ни накаже по някакъв метод, и второ - че следите водят високо. Следите водят високо в Кремъл и следите водят високо и в София. И това доста скоро ще се види. ", безапелационен беше Бойко Ноев.
По казусът " Емилиян Гебрев ", по който Ноев е и очевидец, той описа следното: " Първо - оръдието на закононарушението. Българските управляващи към този момент една година не желаят да одобряват техническото подпомагане на организацията за възбрана на химическите оръжия. Англия го направи. България не желае. Защо не желае да помоли организацията, на която сме член и има сертифицирани лаборатории,в които може да ревизира дали откритото вещество, с което са пробвали да отровят предприемачите у нас е новичок. Второ, 8 души, които са били в България - по кое време, какво, за какво. Не единствено непознатите проверяващи екипи да разкриват. За някои от тях е потвръдила към този момент и българската страна - за основния координатор, който е бил подобен и във Англия. Ако приемем, че сме в хипотезата, че това е скалъпена история да скара България и Русия - за какво тогава българските управляващи не кажат на Русия - вижте хора имаме 8 души, те съществуват ли, не съществуват ли. Има ли ги, какви са? Нас ни е боязън да попитаме. Аз слагам това в подтекста на актака - терористична по съществото си, против българската оръжейна промишленост. И забележете, има подписано съглашение с Русия за взаимни дейности против тероризма, а ние не смеем да попитаме. "
Според Ноев, българските управляващи би трябвало да са по-активни по при случаи на непозната интервенция в България. " Те прикриват нещо. Дали те прикриват някого в Москва или нещо в България? "
Разследваните случаите, които свързват България и Русия ще са тест за новият основен прокурор Иван Гешев , счита специалистът. " Това ще бъде едни тест за него, аз одобрявам неговите думи и му давам заем на доверие. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР