“Най-важното по време на четворната коалиция и при посещенията в

...
“Най-важното по време на четворната коалиция и при посещенията в
Коментари Харесай

Александър Николов: България в момента плаща най-високите цени на природен газ в Европа

“Най-важното по време на четворната коалиция и при визитите в Съединени американски щати беше по какъв начин да се направи българската енергетика по-независима. Това, което завихме е нещо, което е годно последните 30 години, а точно взаимозависимост от нуклеарно гориво - 100% съветско, взаимозависимост от природен газ - над 90% съветски, взаимозависимост от нефт и петролни артикули - сред 70 до 100% ”, съобщи някогашният енергиен министър Александър Николов в предаването “Лице в лице ”. 

 

Според него в този момент е хубаво да се сравнят финансовите резултати в АЕЦ “Козлодуй ” като съществени действия през 2022 година, преди 2021 година и в този момент.

“Тези съвсем монополни структури основават доста комфортно въздействие в България и основават доста големи облаги, които облаги елементарно могат да бъдат употребявани за извършване на покупки на всичко - от административни органи през политически лица, партии, медийно въздействие ”, сподели Николов.

 

Той разяснява и обвиняванията против него, заместника му Данаил Николов и някогашния началник на " Булгаргаз " Людмил Йоцов от страна на прокуратурата за това, че са породени на вреди на държавния газов снабдител в размер на 88 млн. лева Николов и Йоцов пък са привлечени към наказателна отговорност за умишлена занемареност в изключително огромни размери и представляваща изключително тежък случай.

 

“Когато “Булгаргаз ” работи по действителен контракт, който е по швейцарско право, с цел да се ощети “Булгаргаз ” по метода на регулация на работа под КЕВР, се изисква тези 88 млн. лв. да бъдат потвърдени или като пропусната изгода, или като нанесена щета, а не като догадка на отказано количество по търговски контракт ”, сподели Николов.
 
По думите му, когато ни е спрян съветския газ, България е останала най-конкурентният пазар в Европа като цена. “В момента страната ни заплаща най-високите цени на природен газ в Европа ”, сподели Николов.

 

Той акцентира, че не знае кой е подателят на сигнала, защото “прокуратурата предявява обвиняване без материали ”.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР