Най-важното е, че успяхме бързо да изтеглим българските граждани от

...
Най-важното е, че успяхме бързо да изтеглим българските граждани от
Коментари Харесай

Денков: Имаме готовност за допълнителен полет до Израел

Най-важното е, че успяхме бързо да изтеглим българските жители от Държавата Израел. Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков, който дава отговор на въпроси на жители във Фейсбук.

" Имаме подготвеност за спомагателен полет за евакуация на българи от там, в случай че има искащите ", съобщи министър-председателят. 

" Ако този спор се задълбочи, което е допустимо, в случай че продължи по-дълго, това ще има отражение и би трябвало да го имаме поради като опция за идващата зима ", уточни министър председателят в отговор на въпрос дали спорът в Близкия Изток ще увеличи цените на петрола и ще увеличи инфлацията.



Попитан дали би трябвало да се премисли дерогацията за съветския нефт Денков сподели, че за момента не би трябвало, защото поетапното вкарване на неруски нефт допуска, че има време да се реагира при смяна в обстановката.

" За момента можем да продължим по проект. Ще отнеме една година, с цел да стигнем до напълно неруски нефт, в случай че би трябвало ще се промени решението в Народното събрание ", сподели той.

На въпрос какви ограничения ще предприеме държавното управление, с цел да не се увеличи инфлацията по отношение на спора в Близкия Изто к Денков сподели, че инфлацията се дефинира най-много от интернационалните цени на силата и на храните. " Ако нефтът още веднъж тръгне нагоре, това ще има отражение. По отношение на храните най-важното съгласно премиера е да поддържаме българското произвеждане, изключително да подпомогнем на по-малките производители, защото това ще понижи вноса извън ".

На въпрос какво е свършило досега държавното управление, Денков съобщи, че кабинетът е трябвало да рестартира съвсем всички браншове в страната. Министър-председателят даде като образец енергетиката, секторът на аграрните производители. Според премиера е имало доста проблеми, които са били " замитани под килима ", което повече не може да продължава.

Денков сподели, че проблемите няма да се крият, ще се поставят на масата и за тях ще се търсят решения.

" За производителите към този момент променяме метода на субсидиране, тъй че да бъдат подкрепени повече от по-малките и междинни производители, които дават храната за нашата софра ", разяснява министър председателят.

Други цели на държавното управление са Шенген и еврозоната - тематики, по които всичко беше спряло, съобщи министър председателят Денков.

" Трябваше да рестартираме процесите с нашите сътрудници и да наваксваме доста закъснения, което успяхме да създадем ", добави той.

Денков разяснява и тематиката за пътната безопаснот

" Създадена е организация кръвните проби на водачите за съществуване на наркотични субстанции да излизат по-бързо ", сподели той.

И увери, че виновните институции вършат всичко за понижаване на отрицателната наклонност, обвързвана с броя на злополуките, починалите и потърпевшите. 

„ В България имаме огромен проблем с броя на тежките произшествия, жертвите и тежко ранените. За това се търсят по-строги ограничения. Отнемането на колите е процедура, която се употребява и в други страни. България не е единствената в това отношение. Като всяка нова мярка се изисква съществени организационни старания “, счита министър председателят. 

„ Когато се задържат колите, меродавни са кръвните проби. Те дават отговор на въпроса има ли приложимост на алкохол или наркотични субстанции “, напомни той за новите промени в Наказателния кодекс. 

Премиерът добави, че до няколко месеца се чака да дойде новото съоръжение за лабораториите, което ще разреши кръвните проби да излизат по-бързо.

„ Трябва да вземем ограничения, другояче ще продължим да бъдем от страните с най-вече жертви. Това не е задоволително “, сподели Николай Денков. 

Във връзка със строителството на пътища у нас

" Работи се по строителство на пътища, само че не с такава активност по две аргументи ", съобщи министър председателят.

" В предходните години имаме строителство, което няма съответните бумаги, няма законните учредения това строителство да бъде направено, което затруднява продължението на тази активност ", изясни Денков.

По думите му вторият проблем е, че когато се афишират огромни публични поръчки, те се апелират оптимално и по този начин се забавят периодите. Денков сподели, че от това имат интерес тези компании, които са привикнали да получават поръчки доста над себестойността и облагата да бъде разпределена към политически играчи, които им обезпечават поръчките.

Протестите на енергетиците и миньорите

" Трябва да се вкара разсъдък в полемиката с енергетиците, да се седне на масата на договаряния. Докато се търсят политически дивиденти, както е за вота на съмнение, всеки ще гледа да вдигне напрежението. Голяма част от хората, които провеждат митингите, имат политически упоритости. Изследване сподели, че доста от тях са участници в партийни листи, появят се водачи от партии, които са с проруска настройка " разяснява министър председателят.

Той сподели, че разграничава хората с политически претенции от същински обезпокоените миньори и енергетици, които са били лъгани години наред, че всичко може да продължава, както до в този момент.

„ Не, не може. Технологиите се трансформират бързо. България закъснява с измененията. Енергетиката се трансформира бързо. Промените ще се случат, териториалните проекти и ПВУ ще оказват помощ на работещите в бранша да се приспособяват по-добре към измененията ”, сподели Денков, представен от.

Той посочи, че административно топлоелектрически централи няма да бъдат затваряни.

„ Това, което чакаме, е да развиваме новите технологии, които дават по-евтин ток. Да поддържаме енергийната сигурност с нужните базови мощности. Когато някой няма положителни хрумвания, му остава да плаши хората ”, сподели още Денков.

Според него е ясно, че ще има преход и той би трябвало да стане гладко, с грижа за хората.

„ Споразумението е положително за всички, само че част от енергетиците и миньорите към момента за заблудени от хора с политически упоритости ”, сподели още министър председателят.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР