Най-важният вот предстои на 11 декември, каза британският посланик Ема

...
Най-важният вот предстои на 11 декември, каза британският посланик Ема
Коментари Харесай

Британският посланик в София с добра новина за българите на Острова

Най-важният избор следва на 11 декември, сподели английският дипломат Ема Хопкинс в София на взаимно съвещание на парламентарните комисии по външна политика и по европейските въпроси и надзор на европейските фондове в Народното събрание през днешния ден, съобщи кореспондент на novini.bg.

Тогава в Камарата на общините (долната камара на Народното събрание в Лондон) депутатите ще гласоподават дали да одобрят или не съглашението, подписано сред английския министър председател Тереза Мей и Европейския съюз за английското излизане от блока (Брекзит). "От решението на законодателите зависи какви ще са връзките ни с 27-те. Важно е да се види дали ще излезем от Европейски Съюз със съглашение или без. Гледаме и на двете вероятности доста съществено ", съобщи Хопкинс. Тя уточни, че предвид на бъдещите взаимоотношения сред Лондон и Брюксел българите на Острова са обезпокоени за това какво ще е тяхното състояние и какви ще са техните права след Брекзит.

Нейно превъзходителство добави, че предходната вечер е имало среща в българското посолство в Лондон. Добрата вест е, че страната ѝ ще обезпечи бърз и цифров развой за поръчване на документи за живеещите във Англия европейци. "Българите в Обединеното кралство би трябвало да се усещат сигурни и при двата сюжета на Брекзит ", изясни Хопкинс.

"Имаме доста мощно съдействие в региона на сигурността с България и аз желая то продължи. Много българи са избрали да учат в британски университети. Искам да продължим да развиваме и комерсиалните си взаимоотношения. След интервал на неустановеност през последните 18 месеца, който към този момент е отминал, аз се надявам да продължим нашето двустранно съдействие ", сподели още Хопкинс.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР