Най-важният свидетел по делото срещу бившия ръководител на предизборната кампания

...
Най-важният свидетел по делото срещу бившия ръководител на предизборната кампания
Коментари Харесай

Ключов свидетел по делото срещу бившия шеф на предизборния щаб на Тръмп призна вината си

Най-важният очевидец по делото против някогашния началник на предизборната акция на Доналд Тръмп Пол Манафорт даде показания в съда, съобщи Франс прес.

Ричард Гейтс съобщи през вчерашния ден в правосъдната зала, че дружно с Манафорт са укрили милиони долари в задгранични сметки, с цел да не заплащат налози в Съединени американски щати.

Гейтс призна също, че е откраднал стотици хиляди долари от някогашния си началник Манафорт през десетте години, в които са работили дружно като политически консултанти.

През февруари Гейтс се призна за отговорен по повдигнатите му обвинявания и от този момент сътрудничи на специфичния прокурор Робърт Мълър. Въпреки че казусът бе оголен в границите на общото следствие за хипотетична съветска интервенция на президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година, обвиняванията в процеса против Манафорт са за дейности, осъществени преди той да оглави предизборната акция на Тръмп. Манафорт е упрекнат в пране на пари, данъчни и банкови измами за милиони долари.

Гейтс описа на съда по какъв начин е помагал на Манафорт да попълня данъчни заявления с погрешно наличие и да прикрива 15 банкови сметки в чужбина. Според него в тях има "няколко милиона $ ", насъбрани по време на взаимната им работа в Украйна.

Днес се чака Ричард Гейтс още веднъж да се яви в съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР