Най-важният резултат от тези избори е, че имаме парламент. И

...
Най-важният резултат от тези избори е, че имаме парламент. И
Коментари Харесай

Радев: Ще свикам НС в първия възможен момент, след решението на ЦИК

" Най-важният резултат от тези избори е, че имаме парламент. И аз се надявам в действителност този парламент да проработи по-скоро, тъй като България не може повече да чака ", сподели президентът Румен Радев при визитата си в Пловдив.

Според него съставянето на стабилно държавно управление зависи от партиите.

" Всички издигаха цели и цели в доста значими за България области и аз се надявам да ги приложат на процедура в този момент ", разяснява президентът.

Радев разгласи още, че няма да бави свикването на новото Народно заседание.

" Моята администрация е в непрекъсната връзка с ЦИК, и сега, в който имаме данни, и сега, в който изтече законово откритата процедура и ЦИК разгласи поименния състав на Народното събрание, незабавно ще издам декрет за привикване на Народното събрание ", заяви той.

Той прикани политическите партии да не чакат се " завъртят мандатите " и тогава да мислят по какъв начин да сформират държавно управление.

" Още от през днешния ден този развой би трябвало да върви. Вярвам, че партиите към този момент са в разговор, тъй че да търсят устойчива формула за сформиране на постоянно ръководство ", означи той.

Държавният глава е безапелационен, че партиите би трябвало да се обединят към приемането на държавния бюджет.

" Това е първостепенната задача, която би трябвало да свършат и да дадат отговор на наболелите финансови въпроси ", акцентира Радев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР