Най-важният фактор за ефективността на диетите за отслабване и сваляне

...
Най-важният фактор за ефективността на диетите за отслабване и сваляне
Коментари Харесай

Учените разкриха най-ефективната диета за отслабване

Най-важният фактор за успеваемостта на диетите за намаляване и събаряне на тежестта при диабет от втори вид е ниската калоричност. Нисковъглехидратната, средиземноморската, вегетарианската и други типове известни диети не са посочили съществени прерогативи спрямо елементарното понижаване на използваните калории. Това сочат резултатите от относително проучване, извършено от учени от Англия и Нова Зеландия. Статията е оповестена в изданието на Европейската асоциация по проучване на диабет Diabetologia.

Изследователите анализирали 19 предходни систематични обзора, формирани въз основа на данни, събрани в базите на MEDLINE (Ovid), PubMed, Web of Science и Кокранската библиотека до май 2021 година. Акцентът бил върху успеваемостта на диетите за понижаване на тежестта и постигането на ремисия при заболели от диабет втори вид. Авторите означават, че с изключение на генетична предразположеност, началото на диабет втори вид постоянно е обвързвано с наднормено тегло, а повода за болестта е нарушаване на комплицираното взаимоотношение сред стомашно-чревните хормони и метаболитите на чревната микробиота, което води до развиване на слаби възпалителни процеси.

При хората с наднормено тегло се натрупват мазнини в черния дроб, панкреаса и мускулите. Това утежнява функционалностите на органите, което води до хипергликемия (аномално високо равнище на кръвната захар), нормално обвързвана с хипертония и нараснало наличие на мазнини в кръвта. Кога да ядем, с цел да отслабнем Намаляването на тежестта има решаващо значение за лекуването и ремисията на захарния диабет от втори вид. Достатъчната загуба на тегло може да отстрани аномалните мазнини от черния дроб и панкреаса и да обърне диабета.

Резултатите от разбора са открили, че най-голямо смъкване на тегло се реализира благодарение на диети с ниско наличие на калории, в които вместо натурални висококалорични артикули се употребяват заместители. Например, при ограничаване до 830 килокалории дневно в продължение на 12 седмици, последвано от диета със относително ниско наличие на мазнини и високо наличие на въглехидрати, индикаторите на ремисия след една година били 46-51 %. За съпоставяне, при нисковъглехидратните диети индикаторите на ремисия са доста по-ниски и съставляват 4-19 %. Още по-високи са индикаторите при цялостна подмяна на нормалните артикули с нискокалорични. При консумация на 400-500 килокалории дневно в продължение на 8-12 седмици междинното събаряне на тегло при следените хора било 6,6 кг. Нискокалоричните диети, които предлагат ограничението на енергийната консумация до 1000-1500 килокалории дневно, съдействали за намаляването на тежестта с 2,4 кг за 12-52 седмици. Приблизително такава невисока успеваемост имат и другите постоянно препоръчвани диети за намаляване - нискомаслена, нисковъглехидратна или средиземноморска, означават създателите.

Тези есенни храни ще ви оказват помощ да отслабнете „ Средиземноморска диета, диета с високо наличие на мононенаситени мастни киселини, вегетарианска диета и диета с невисок гликемичен показател разрешават да се реализира събаряне на тегло с 0,3-2 кг и не се отличават в този проект от нормалните диети със относително ниско наличие на мазнини и високо наличие на въглехидрати. Нито една от тези диети не превъзхожда другите във връзка с надзор на тежестта при диабет от втори вид ", пишат създателите на публикацията. Изследователите считат, че към устойчива загуба на тегло води единствено непрекъснатото превишаване на изразходваните калории над тяхната приложимост и за тази цел най-подходящи са нискокалоричните диети, без значение от това, в какво съответствие в тях са мазнините и въглехидратите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР