Най-важните политически съветници в Китай изразяват притеснение тази седмица, че

...
Най-важните политически съветници в Китай изразяват притеснение тази седмица, че
Коментари Харесай

Най-големият пазар на труда е застрашен от изкуствения интелект

Най-важните политически съветници в Китай показват терзание тази седмица, че стремежът на страната да стане водеща световна мощ в разгръщането на изкуствения разсъдък ще аргументи загуба на работни места, само че не дават доста подробни препоръки за това какво да се направи, осведоми Bloomberg.

ИИ, област, в която Китай се пробва да се конкурира с Съединени американски щати, ще усили риска от " структурна безработица ", съгласно мнение на Китайската асоциация за поощряване на демокрацията, изразено до момента в който политическите водачи на страната се събират в Пекин.

Технологията ще провокира " забележителен спад " в търсенето на нискоквалифицирани служащи и ще сложи провокации пред чиновниците в браншове като фармацевтичния, производството на пластмаси и производството на електроника, машини и коли, съгласно Асоциацията.

Асоциацията е една от приетите политически партии, които следват насоките на ръководещата Комунистическа партия, вместо да се опълчват и служи като член на Народна политическа консултативна конференция.

Що се отнася до решението, тя предага държавното управление да образова служащите в обичайните промишлености за минават към нови браншове, да следи по-отблизо безработицата, да сътвори специалности по ИИ в колежите и да помогне на бизнеса да се приспособява към новите технологии.

Целта на нацията е да трансформира промишлеността на Изкуствения разсъдък в " нов, значим " мотор на икономическата агресия до 2020 година и да генерира от нея 400 милиарда юана (59 милиарда долара) годишно до 2025 година.

Тази седмица се състоя годишната конференция на Китайския национален съвещателен политически съвет в Пекин. Някои известни софтуерни магнати също пристигнаха да приказват за ИИ. Робин Ли от Baidu, също член на консултативния съвет, поддържа основаването на етични насоки за създаване и внедряване на технологията. Пони Ма от Tencent, член на Националния национален конгрес, предложи основаването на стандарти за сигурност и битка с закононарушенията с данни
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР