Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Добро утро. Най-важното

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Добро утро. Най-важното
Коментари Харесай

Три минути: Вотът на недоверие е предизвестен. Блокадите са вдигнати. Русия е аут от МОК

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене.

Добро утро. Най-важното през днешния ден:
Дебатът в парламентаБлинкен в ИзраелПаметникът на Гунди
Край на близо, издигнати от протестиращите миньори и енергетици. В четвъртък вечерта синдикалистите им оповестиха, че освобождават трафика по автомагистрала “Тракия ” и Прохода на Републиката и от понеделник събират подписи за ефикасна стачка.

“Ние не отстъпваме, ние просто се отдръпваме от блокадите и продължаваме с следващи дейности, с които мислим, че могат да се реализиран нашите претенции ”, сподели синдикалният водач от КТ “Подкрепа ” в Топлоелектрическа централа “Марица-изток 2 ” Бисер Бинев, представен в.

Решението за повдигане на блокадите съответства с края на на кабинета, импортиран от Българска социалистическа партия, “Има подобен народ ” и “Възраждане ”. Именно тези партии интензивно подкрепяха митингите на енергетиците и миньорите против изпратените от държавното управление на Брюксел териториални проекти за енергиен преход.

Гласуването на вота на съмнение е в петък в 15.00 часа, само че още 24 часа по-рано беше ясно, че резултатът от него е предупреден. “Продължаваме смяната ” (ПП-ДБ), ГЕРБ и Движение за права и свободи заявиха, че към момента поддържат държавното управление на Николай Денков. Трите обединения имат болшинство от 168 гласа в 240-местния парламент.
Нова среща за националната сигурност
Избухналата в края на предходната седмица война на Израел против палестинската формация Хамас в Ивицата Газа стана мотив сред политически водачи и членове на кабинета. Ден по-рано тя беше предшествана от среща на Денков и ръководители на армията и службите в президентството, на която обаче не бяха поканени партиите.

“Научих повече от Си Ен Ен, в сравнение с от отчета на ДАНС ”, обобщи втората среща съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ Кирил Петков,.

Ако този бюлетин ви оказва помощ да се информирате, препор
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР