Най-важната съставка на средиземноморската диета, която е свързана с намален

...
Най-важната съставка на средиземноморската диета, която е свързана с намален
Коментари Харесай

Маслинови листа топят килограми

Най-важната съставна част на средиземноморската диета, която е обвързвана с понижен риск от болести, провокирани от стареенето, в това число метаболитен синдром и невродегенеративни разстройства, е съществуването в нея на маслиново масло (зехтин). В него се съдържа скъпият глюкозид олеуропеин, който в организма се редуцира до антиоксиданта хидрокситирозол. Съвременните проучвания демонстрират, че той е най-мощният антиоксидант, 15 пъти по-силен от зеления чай и с 3 пъти по-добро влияние от коензим Q10.

В италианска лаборатория бяха изследвани освен плодовете, само че и листата на маслиновото дърво. Оказа се, че наличието на олеуропеин в листата е доста по-високо от това в маслините и извлечения от тях зехтин.

Съвременните технологии разрешиха от свежи маслинови листа да бъде извлечен воден дестилат, който по наличие на антиоксиданти превъзхожда 30 пъти същото количество от зехтина екстра върджин. При това калоричността на продукта е сравнима с тази на сок от ябълки или други плодове. Ежедневната приложимост единствено на 70 мл дестилат от маслинови листа ще разреши на вашия организъм да се зареди с мощна доза антиоксиданти и тонизиращи субстанции, които до през днешния ден не са открити в нито един различен естествен източник.

От стотици години индивидът е разкрил в лицето на маслиновото дърво отличен съдружник, с цел да се оправя с разнообразни патологии и проблеми със здравето. Мислейки за маслиновото дърво, незабавно ни идва на разум за зехтина. Забележително е, че през днешния ден за изгодите от екстракта от маслинови листа са извършени повече от 18 000 изследвания от лекари, учени, професори и откриватели от целия свят, в това число и у нас.

Листата на маслината съдържат особени полифенолиди - молекули с най-разнообразни характерности. Най-важната от всички е олеуропеинът. Посредством метода на хидролизата, от тази молекула посредством “разцепване ” се получават 4 съществени съставки, извънредно значими за здравето на човешкия организъм. Олеуропеинът и полифенолите - рутин, тирозол и хидротирозол, са биоразтворими на 97% и биосъвместими на 100%. Дори и да са били познати от епохи свойствата на този дестилат, единствено през днешния ден е станало допустимо да се извлекат гореизброените полифеноли, запазвайки безусловно целостта на формулата.

Екстрактът от маслинови листа оказва благотворно влияние при гастроезофагиален рефлукс, високо кръвно налягане, висок холестерол, запек, заболявания на черния дроб, меланхолия, затлъстяване, колит, гастрит, продължителен запек, възпаления на дебелото черво и кандида. Характерни за маслиновите листа са антиоксидантните молекули, съдържащи се в тях (химични детайли с окислителни характерности, които са виновни за над 100 човешки патологии). Знае се сигурно, че екстрактът от маслинови листа е в положение да намали наличието на захар в кръвта, равнището на неприятния холестерол и кръвното налягане.

Президентът на италианската компания, която създава екстракта от маслинови листа, Ливио Пезле е провел дългогодишни лабораторни проучвания

Друга изгода от екстракта от маслинови листа е, че е в положение да “помете ” свободните радикали, за които знаем, че могат (ако не ги държим под контрол) да основат редица проблеми в нашия организъм. Забележителни са също неговите антимикробни и противовъзпалителни свойства.

Олеуропеинът подкрепя битката с остеопорозата, имайки способността да подтиква продукцията на костни кафези (остеобласти), предотвратявайки загубата на костна компактност. Действието на олифенолите, съдържащи се в екстракта от маслинови листа, препятства развиването на плесени, гъбички и бактерии, (присъстващи в нашето тяло), позволявайки в някои случаи да се освободим от ставно-мускулни болки, провокирани от тези паразити.

Няколко дни след началото на приема на екстракта от маслинови листа, може да се появят ставно-мускулни болки. Причината за това е, че екстрактът стартира да отстрани огромна част от микробите в нашето тяло. С умирането си микробите отделят отрови, които се всмукват от тъканните мембрани, провокиращи гореспоменатия резултат. Тези признаци свидетелстват за вярното деяние на продукта и че в нашия организъм стартира развой на пречистване. След малко време признаците изчезват.

Многобройни проучвания на молекулата на олеуропеина акцентират, че дейните съставки, присъстващи в екстракта, са в положение да подтиснат разрастването на туморните кафези при рак на гърдата у дамите, както и на кафези при меланом (карцином на кожата). Това е следено от учените в извършени опити върху опитни мишки. И в двата случая фитохимикалът, присъстващ в тази молекула, е забавил развиването на туморните кафези, като в някои случаи даже ги е унищожил изцяло. /zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР