Най-важната премиера за Opel е представянето за първи път в

...
Най-важната премиера за Opel е представянето за първи път в
Коментари Харесай

Новият модел Opel Astra на Автомобилен салон София 2022

Най-важната премиера за Opel е представянето за първи път в България на изцяло новото, шесто потомство на Astra. Успешната история на бестселъра на Opel стартира преди 30 години и е продължение на наследството от именития Kadett. Сега, с изцяло новата Astra, немският производител отваря своята последваща глава в историята си: за първи път моделът от компактния клас се предлага и с електрическо задвижване.

Новата Astra ще се предлага още през цялото време на продажбите с мощни plug-in хибридни електрически задвижвания, както и с ефикасни бензинови и дизелови мотори, електрифицирайки компактния клас на Opel за първи път в историята на марката. Гамата се простира от 81 кВт (110 к.с.) до 96 кВт (130 к.с.) при бензиновите и дизеловите разновидности и до 165 кВт (225 к.с.) систематична мощ при plug-in хибридните разновидности. Шестстепенната механична трансмисия е общоприета за бензиновите и дизеловите елементи, а осемстепенната автоматизирана предавателна кутия (електрифицирана при plug-in хибриди) се предлага като в допълнение съоръжение при по-мощните мотори.

Opel Astra е ослепителен стилистичен израз на марката. По-динамична от всеки път, със стегнати, изпънати повърхности, изчистени от непотребни детайли, Astra носи новото лице на марката Opel Vizor. Благодарение на извънредно късия челен надвес, новата Astra е единствено с 4,0 мм по-дълга от предшественичката си, без значение от доста увеличеното междуосно разстояние от 2675 мм (+13 мм). Независимо от мускулестата си и безапелационна външност, практичният багажник на новата Astra с настройващо се дъно обезпечава на лидера и четиримата пасажери цели 422 литра удобен размер.

Дизайнът, създаването и производството на новото потомство на модела са дело на екипите в централата на Opel в Рюселсхайм, Германия, които не са пропуснали да осъществяват най-иновативните технологии и разработки на асистиращи системи за лидера и съвременна мултимедия. Пример за това е способността на Astra да трансформира нощта в ден, с помощта на най-новото революционно равнище на адаптивните предни светлини Intelli-Lux LED® Pixel със своите 168 LED детайла.

Скок във времето е направил и интериорът на новото потомство Astra. Благодарение на изцяло новия цифров Pure Panel аналоговите принадлежности могат да се смятат за история. Вместо това, връзката сред индивида и машината, или по този начин наречения интерфейс човек-машина (HMI) със свежа, съвременна графика предлага на клиентите изчистено и интуитивно преживяване. Пътниците могат да оперират с функционалностите на новата Astra елементарно, благодарение на широкоекранни сензорни екрани, по сходство на смарт телефоните. Дизайнерите и инженерите на Opel са се погрижили особено за това лидерът да получава нужната информация и да разполага с потребни благоприятни условия за оперативно ръководство, само че да не бъде натоварен с излишество от данни и функционалности. Типичен за Opel е и невероятният комфорт на седалките в модела от компактния клас. Предните седалки, създадени независимо от компанията, са сертифицирани от AGR ( “Aktion Gesunder Rücken e.V. ”, Дружество за здрави гърбове) и със своята отлична ергономия обезпечават необикновено улеснение при пътешестване, изключително на дълги дистанции. Водачът е подпомаган от авангардни системи за асистенция, разпростряли се от head-up екран до полу-автоматизираната система за асистенция Intelli-Drive 2.0 и 360-градусовата камера Intelli-Vision.

С понижени до най-малко контролни регулатори и бутони, завършени като точно направени ювелирни елементи, Pure Panel реализира оптималния баланс сред цифровизация и интуитивна работа, с изцяло отстранени, разсейващи погледа детайли и без нужда от подменюта. Не са нужни и кабели, защото новото потомство инфоразвлекателни системи с услуги за съгласуваност – които могат да бъдат ръководени както с гласов надзор, по този начин и с допиране – могат да бъдат свързани безжично с Apple CarPlay и Android Auto със съвместими смарт телефони, при всички разновидности на модела.

Новият модел Opel Astra е въплъщение на устрема на марката за перфекционизъм и заплитане на страст дружно с имплементирането на най-модерни технологии в колите, които създава и създава. Неслучайно посланието на акцията е Opel Astra приказва сама за себе си. Не е нужно да бъде представяна с непотребни думи или да се приказва доста за нея. Достатъчно е да я видите, да я докоснете и да я почувствате, с цел да пожелаете да бъде ваша.
Opel ви чака от 3 до 12 юни в зала 4 на Интер Експо Център. Заповядайте и се насладете на красивите коли, които ще бъдат изложени по време на Международния авто салон София 2022.

*Източник: www.opel.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР