Най-важната информация за хората сега е коя ще бъде следващата

...
Най-важната информация за хората сега е коя ще бъде следващата
Коментари Харесай

Кое е наред да скочи, яйцата ли? Хората с догадки преди идния Великден

Най-важната информация за хората в този момент е коя ще бъде идната хранителна стока след олиото, която внезапно ще нарастне. На опашки в питателните магазини хора приказват, че това ще бъдат яйцата, поради идния Великден.

Пенсионери разясняват пред " Труд ", че българските яйца за Великден несъмнено ще стигнат 50 ст. за броя, само че полските яйца постоянно са по-евтини.

Освен това някои вериги може да създадат промоции, по тази причина пенсионерите занапред пресмятат по кое време е най-добре да се запасят с яйца, тъй че да не се скапват за Великден.

А упованието да продължи повишаването на храните провокира суматоха измежду част от популацията, главно хората с по-ниски приходи. Страховете от по-високи цени ги карат да се запасяват, като изкупуват най-евтините храни в магазините. В резултат част от рафтовете останаха празни. Притесненията им са основателни, тъй като спекуланти пробват пазара като подвигат цените и наблюдават дали хората не престават да купуват стоката им.

А цените на едро на редица съществени храни набъбнаха значително пред предходната седмица, демонстрират данни на Държавната комисия по стоковите тържища и борси (ДКСБТ). Най-много е поскъпнало олиото - с 18,5% единствено за седмица.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР