Най-уязвимите пациенти в болницата ал-Шифа – десетки преждевременно родени бебета

...
Най-уязвимите пациенти в болницата ал-Шифа – десетки преждевременно родени бебета
Коментари Харесай

Бебетата са евакуирани от ал-Шифа и прехвърлени в южната част на Газа

Най-уязвимите пациенти в болничното заведение ал-Шифа – десетки прибързано родени бебета в сериозно положение – са евакуирани в южната част на линията Газа.

От 39 бебета, които бяха оставени без кувьози, когато болничното заведение ал-Шифа остана без гориво и медицински консумативи след нахлуване на израелските сили в сряда, 31 съумяха да се измъкнат.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Как лечебните заведения станаха „ почтена игра " във войната на Израел против Газа Какво знаем за евакуацията на болничното заведение al-Shifa в Газа „ Отказването не е алтернатива ': Лекари-доброволци в болничното заведение на мъчениците в Ал-Акса Бягство от ал-Шифа: Как доктор от Газа избегна израелски патрули, снайперисти завършек на списъка

Мохамед Закут, общоприет шеф на лечебните заведения в Газа, сподели пред публицисти, че „ всичките 31 недоносени бебета в болница ал-Шифа... са евакуирани “ дружно с трима лекари и две медицински сестри и „ тече подготовка “ за тях влезте в Египет.

Тарек Абу Азум от Ал Джазира, репортаж от болничното заведение Насър в южната част на Газа, сподели, че бебетата са били на път за лечебните заведения в южната част на Газа в шест коли за спешна помощ, обезпечени от фондация „ Спасете децата “.

Израелските сили подредиха на лекари, пациенти и разселени хора в болничното заведение ал-Шифа в Газа да изтеглят медицинския комплекс, принуждавайки някои да изоставен с оръжие, споделиха лекари и палестински чиновници пред Ал Джазира в събота.

Екип на Световната здравна организация, който посети болничното заведение в събота, заяви, че там към момента има стотици пациенти, в това число доста в извънредно сериозно положение, пациенти с контузии със мощно инфектирани рани и други с пострадвания на гръбначния дирек, които не могат да се движат.

„ Пациентите и здравният личен състав, с които разговаряха, бяха ужасени за сигурността и здравето си и приканиха за евакуация “, сподели организацията, описвайки ал-Шифа като зона на гибелта.

Лекарите споделиха, че четири бебета са умряли по време на нападението.

Не е ясно къде тъкмо ще бъдат сложени бебетата, откакто дойдат в Хан Юнис. Планът е те да бъдат разпределени сред европейската болница и болничното заведение Насър, сподели Абу Азозум. Болницата Nasser обаче разполага с общо 12 инкубатора, от които единствено 6 са налични.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР