Най-тиражираният италиански всекидневник "Кориере дела сера" обвини страната ни, че

...
Най-тиражираният италиански всекидневник "Кориере дела сера" обвини страната ни, че
Коментари Харесай

Италиански всекидневник: Осиновяванията в България – доходоносен бизнес!


Най-тиражираният италиански ежедневник "Кориере каузи сера " упрекна страната ни, че трансформира осиновяванията на деца в бизнес, с който борела безработицата.

В необятен репортаж със заглавие: "България: децата чакат цялостен живот – бизнесът, който блокира осиновяванията ", пратеничката на вестника у нас Моника Ричи Сарджентини написа, че 2 198 нашенски фамилии получават от Европейски Съюз по 550 евро на месец за развъждане на непознато дете до предаването му на родители - осиновители.

Репортерката акцентира, че страната ни е получила 70 млн. евро за интервала 2015 – 2020 година и тези пари били добре пристигнали изключително в бедните ни региони и селища. Като да вземем за пример град Кнежа, където съгласно авторитетния вестник 89 на 100 от 11-те хиляди поданици връзвали двата края, посредством само на далаверата "приемно семейство ".

В кореспонденцията си Моника Сарджентини изяснява, че "институцията приемно семейство " е същинска манна небесна, тъй като стотици нашенци се били вкопчили крепко в нея, още повече, че това не било по никакъв начин мъчно - брачна половинка и брачен партньор трябвало да изкарат курс от 36 часа, да показват целесъобразно писмо от кмета, да имат задоволително огромен дом и правосъдното им досие да е чисто.

Но един път прибрали сирачето под покрива си, тези хора правели всичко допустимо то да остане колкото се може по-дълго при тях, даже до пълноправие, с цел да си получават европейските пари. Така в случай че преди десетина години за осиновяването на българче били нужни приблизително три години време, в този момент те към този момент били шест, а децата растели и вписването им в новото семейство в случай че не невероятно, ставало все по-трудно, заключава "Кориере каузи сера ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР