Най-тежката мярка за неотклонение Задържане под стража“ взе Районен съд

...
Най-тежката мярка за неотклонение Задържане под стража“ взе Районен съд
Коментари Харесай

Съдебно производство по Скайп определи най-тежката мярка спрямо 17-годишен извършител на грабеж

Най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ взе Районен съд – Казанлък, по отношение на 17-годишен юноша от с.Ветрен, община Мъглиж, Старозагорска област.
По формираното досъдебно произвеждане е открито, че  на 30 април арестуваният е лишил портфейл с намиращи се в него персонална карта, дебитна карта и сумата от 10 лв. от 76-годишен мъж от същото село, като  използвал за това мощ – нанесъл удари по главата и лицето на възрастния мъж.
Съдът е приел, че събраните по делото доказателства разрешават да се направи обосновано съмнение, че обвиненият е направил закононарушението, за което е притеглен към наказателна отговорност. Според най-тежката мярка за неотклонение по отношение на малолетен обвинен се взема единствено в изключителни случаи. С оглед метода на реализиране на действието, личностната характерност на обвинения, както и, че след осъществяване на закононарушения се укрива, съдът счел, че е налице действителна заплаха обвиненият да се укрие. 
Съдебното производството се провело в постройката на Районния съд в Казанлък отдалечено - посредством Скайп връзка, със Затвора - Стара Загора, според заповед на зам.-председателя на съда. 
Определението на Районен съд - Казанлък, не е дефинитивно и предстои на обжалване или протестиране пред Окръжен съд - Стара Загора в 3-дневен период.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР