Най-тежката битка пред нас е за душите на младите хора,

...
Най-тежката битка пред нас е за душите на младите хора,
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: Има епидемия на езика на омразата

Най-тежката борба пред нас е за душите на младежите, които са лесна плячка на радикални детайли, уверена е Илияна Йотова.

„ Днес има зараза на езика на омразата. Интернет е нов, още по-могъщ инструментариум за разпространяването му, по тази причина и борбата против езика на омразата е още по-трудна. “ Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова в приветствието си към участниците в интернационалната конференция „ Да живеем дружно в мрежата: посланици на приемливост в интернет “. Във форума, проведен от „ Асоциация за развиване на София “, вземат участие представители на национални, локални и европейски институции, деятели за правата на индивида, представители на неправителствени организации и медии, студенти и сътрудници по плана „ Коалиция от посланици за противопоставяне на езика на омразата в интернет “ от България, Хърватия, Чехия, Гърция, Германия, Грузия, Италия, Румъния и Англия.

Вицепрезидентът дефинира генезиса и аргументите за растежа на езика на омразата – международната финансово-икономическа рецесия и миграционната рецесия. „ Националните и международните водачи не съумяха да посочат аргументите за рецесията и да предложат работещи политики. Най-лесното решение бе да употребяват уязвимите групи от обществото, с цел да оправдаят личните си неточности, да насъскват едни групи против други “, означи Илияна Йотова.

„ Агресията, отрицанието, отчуждението и омразата избуяха в миграционната рецесия. Търсещите протекция се трансфораха в мощно политическо оръжие в предизборни борби, станаха лесна плячка на крайни настроения “, акцентира вицепрезидентът.

Илияна Йотова уточни огромната роля на медиите в борбата против езика на омразата. По думите на вицепрезидента във виртуалното пространство е най-лесно да се показва непоносимост и да се пропагандира опълчване. Социалните мрежи, които стават все по-силни водачи на мнение, се трансформират в комфортна платформа за разпространяване на крайни настроения.

Децата и младежите Илияна Йотова дефинира като най-уязвимата група към езика на омразата. „ Днес най-тежката борба пред нас е за душите на младежите, които са необременени от предубеждения, които са лесна плячка на радикални детайли “, съобщи вицепрезидентът.

Илияна Йотова обърна внимание на аргументите за експанзията измежду децата и методите за справяне с нея. Вицепрезидентът открои ролята на фамилията и образованието.

По думите на Илияна Йотова враждебното слово е първата крачка към по-опасните последици – закононарушение от ненавист и принуждение към другия.

„ Днес, в XXI век, откакто преди доста години сме ги записали в харти, още веднъж приказваме за отбрана на съществени човешки права. До това докара девалвацията на политиката, която залага на гръмкото и скандалното, с цел да притегля симпатизанти, само че без да предлага действителни и работещи решения за по-добър живот “, означи вицепрезидентът.

По думите на Илияна Йотова борбата за права е най-трудната, само че в нея е смисълът на политическото и публичното водачество.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР