Най-търсеният млечен продукт с високо съдържание на протеин у нас

...
Най-търсеният млечен продукт с високо съдържание на протеин у нас
Коментари Харесай

Kaufland и Биляна Гавазова показаха кой е най-търсеният млечен протеинов продукт у нас

Най-търсеният млечен артикул с високо наличие на протеин у нас е обичайният за Исландия млечен артикул " скир “. Това демонстрират данните на Kaufland България. Скирът към този момент се предлага в доста разновидности – разнообразни усети, разновидности на десерти, пудинги, питиета.

През март най-големият ритейлър у нас откри профилирани секции за охладени млечни артикули с високо наличие на протеин, защото търсенето към тях пораства от ден на ден. По данни на Nielsen, единствено за една година оборотът на високопротеинови артикули в България се е нараснал с близо 90%, а броят на продадените опаковки - с съвсем 45%. Аналогично е държанието и на клиентите на Kaufland.

През 2022 година в хипермаркетите на ритейлъра са продадени и над ¼ повече опаковки от тези артикули спрямо миналата година. Това е и повода ритейлърът да усили броя на предлаганите продукти и да улесни клиентите, като обособи обособен регал в млечната категория.

На обособения протеинов млечен регал в Kaufland са изложени над 40 млечни артикули с високо наличие на протеин, като броят им зависи от формата на магазините. Сред тях са другите разновидности скир - естествен и овкусен, сирене котидж, протеинови йогурти с добавени плодове и семена, протеинови пудинги, кваркове, грис и питиета.

" Основните преимущества на млечните протеинови артикули са високото наличие на протеин, това че те спомагат за бързото възобновяване след подготовка, богати са на калций и на пробиотици, лесни са за асимилиране от нашия организъм, имат необикновен усет и са подготвени за приложимост. “, разяснява Жечка Великова, старши търговец " Млечни артикули “ в Kaufland България.

Повишеният интерес към продуктите с високо наличие на протеин е повода тази тематика да е на фокус в четвъртия епизод от видео рубриката " За качеството с Биляна Гавазова ".

В епизода феновете ще се срещнат с разнообразието от млечни протеинови артикули, предлагани в Kaufland България, ще видят и съпоставяне на питателните стойности сред елементарни млечни артикули и такива с високо наличие на протеин. В рубриката феновете могат да получат и потребни препоръки и хрумвания по какъв начин да употребяват протеинови млечни артикули.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР