Най-търсени остават двустайните и тристайни апартаменти като те са и

...
Най-търсени остават двустайните и тристайни апартаменти като те са и
Коментари Харесай

Само за 14 месеца: Цените на имотите в София са скочили двойно

Най-търсени остават двустайните и тристайни жилища като те са и най-поскъпналите на пазара. Такива са 70% от всички покупко-продажби, а 50 на 100 са покупко-продажбите с ново строителство, разяснява пред БНР Васил Люнчев, анализатор на имотния пазар:

 

" Март 2021 година цената на един 3-стаен апартамент приблизително за София е била 80 000 евро. Месец май 2022 година – 14 месеца по-късно, цената на същите тези жилища е 175 000 евро. Това е средностатистическият апартамент, продаден в София ".

 

Високата инфлация предизвиква хората да влагат в парцели и анализаторите предвиждат продължаващ растеж в цените: " Има доста хора, които се тормозят от инфлация и споделят: аз съм икономисал 100 000 лева, стоят ми в банка и всяка година изгубвам от тях по 20 000 лева тъй като инфлацията ми ги изяжда. Искам да направя нещо с тях и надлежно те прибягват до покупката на парцел. Дали е с капиталова цел, или да живеят в него е сложна границата сред тях. Почти всички тези, които задоволяват личните си потребности с гледната точка, че инфлацията е доста висока и в този момент е моментът да купя апартамент, тъй като след няколко години ще стане доста по-скъп ". 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР