В проучването на Галъп са участвали общо 46 138 души

...
В проучването на Галъп са участвали общо 46 138 души
Коментари Харесай

Повечето българите са доволни от работата и от заплатите си. За н...

В изследването на " Галъп " са взели участие общо 46 138 души от разнообразни континенти.

 

Най-удовлетворени от специалността си са хората в Косово и Саудитска Арабия - 83%. След тях се подреждат Мексико - 82%, Еквадор - 81%, Швеция - 79%, Грузия и Филипините - 78%.

Най-недоволни от своята служебна активност са интервюираните в Кения - 59%, следвани от Нигерия - 36%, Ирак и Сърбия - 29%, Аржентина - 27%, Индия и Пакистан - 26%.

Най-доволни от месечното си заплащане са във Филипините (71%), Афганистан (70%), Еквадор (69%), Саудитска Арабия (68%) и Мексико (67%).

Най-неудовлетворени от заплатата си са в Кения (74%), Нигерия (56%), Аржентина (50%), Сирия и Сърбия (49%) и Португалия (45%).

 

В скалата за задоволеност от работата България бележи лек спад спрямо данните от 2018 година, когато 70% от българите са дали отговор, че харесват специалността си.

Лек спад се следи и при удовлетворението от заплатата. През 2018 година 50% от интервюираните са декларирали, че са удовлетворени от месечното си заплащане.

 

От заплатите си в Русия са удовлетворени единствено 44%. След церемонията по започване на пети мандат от Владимир Путин, той съобщи, че до 2036 година заплатите щели да се покачат доста. И добави нещо доста необичайно: до 2030 година най-малко 75% от младите руснаци би трябвало да бъдат ангажирани в патриотично-възпитателни планове. Какво тъкмо значи това, Путин не прецизира.

 

Даниела Стойкова, чиновник в транспортна компания, разяснява анкетата по този начин: Моето работно място ме удовлетворява изцяло. За мен България е отлично място. Ние сме една от най-свободните страни от позиция на опцията за взимане на самостоятелни решения. Никой не те закача за нищо, живееш както искаш. Ако имаш  положително обучение можеш да подбереш и работата си. Нито политически, нито културни, нито религиозни правила никой не ми натрапва. Имам някои искания към политиците, които към момента не „ служат на обществото “, както би трябвало да е. Надявам се и това да се преодолее скоро. В Иран пребиват дамите, в случай че не носят кърпа. В Саудитска Арабия пращат в пандиза или екзекутират гейовете. В Русия мъжете биват мобилизарани на мощ и пращани в месомелачката да умират за великия деспот. В Германия и други западни страни те глобяват и съдят, в случай че единствено си изтеглил един торент. В Америка полицията може да те простреля без никакви последствия, единствено щото си си бръкнал в джоба когато те е спрял, и си е помислил че ще извадиш оръжие. Пък да не приказваме какви високи налози има в другите страни. Тука за мен е напряко парадайс. Е, трябват ни кадърни и виновни водачи, каквито сега няма.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР