Най-старото куче в света според Световните рекорди на Гинес отпразнува

...
Най-старото куче в света според Световните рекорди на Гинес отпразнува
Коментари Харесай

Най-старото куче в света отпразнува своя 31-ви рожден ден

Най-старото куче в света съгласно Световните върхове на Гинес отпразнува своя 31-ви рожден ден, заяви АП.

Кучето на име Боби е породист представител на португалската порода рафейро ду алентежо. Боби отпразнува своя рожден ден в събота в дома си в дома си в португалското село Конкийрос. Местни меса и риба бяха сервирани на към стоте посетители на събитието, както и на кучето, което яде единствено човешка храна. Поканена беше и танцова натрупа, в чието комбиниране се включи и Боби.

 С размерите на фотография: Пърл е новото минимум куче съгласно С размерите на фотография: Пърл е новото минимум куче съгласно " Гинес "

Собственикът на кучето Лионел Коща е имал няколко други възрастни кучета в предишното, в това число майката на Боби - Жира. Коща обаче твърди, че в никакъв случай не е предполагал, че някое от неговите кучета ще доживее до 30-годишна възраст.

Един от най-важните фактори, който е съдействал за дълголетието на Боби, е " спокойната, тиха среда ", в която той живее, счита Коща. Боби постоянно е имал опцията да се разхожда свободно из горите към къщата на притежателя си, като в никакъв случай не е бил връзван с верига или каишка. " Изключително общителното куче в никакъв случай не е било самотно, тъй като е израснало заобиколено от доста други животни ", описа още Коста.

Заради усложнения в ходенето, в този момент Боби избира да се мотае из личния си двор. Зрението му се е влошило и прекарва повече време в спане.

 Кучето Пач завоюва конкурс за най-красив булдог Кучето Пач завоюва конкурс за най-красив булдог

Рождената дата на възрастното куче беше доказана и записана от Ветеринарната здравна работа на община Лейрия. Информационната система за домашни любимци, която е ръководена от Националния съюз на ветеринарите и е упълномощена от португалското държавно управление, също удостовери, че Боби е роден през 1992 година

Когато Боби се ражда, Коща е едвам на осем - за него кучето е жив спомен за предишното.

" Боби е специфичен, тъй като да го гледаш е като да си спомниш за хората, които бяха част от нашето семейство и за жалост към този момент не са тук - като татко ми, брат ми или баба ми и дядо ми, които към този момент не са на този свят ", сподели Коща. " Боби символизира тези генерации ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР