Най-старият футболен клуб в България Ботев Пловдив все повече насочва

...
Най-старият футболен клуб в България Ботев Пловдив все повече насочва
Коментари Харесай

ПФК Ботев Пд с инициатива за приобщаване на цели семейства към жълто-черната идея

Най-старият футболен клуб в България Ботев Пловдив от ден на ден насочва вниманието си и към последователите, като към този момент има построен модел, който приобщава почитателите и техните фамилии към " жълто-черната " концепция, която за доста хора се е трансформирала в метод на живот.

Мечтата на няколко генерации почитатели на " канарчетата " тимът да има собствен съвременен стадион към този момент е реалност, а въпреки това те демонстрират своята преданост към клуба, пълнейки на всеки мач трибуните на новия си дом „ Колежа “

Именно това предизвика управлението на клуба да проработи в тенденция, приобщаваща аудиторията на почитателите, тъй като въпреки всичко футболът не е единствено 90 минути на терена, а доста повече - той е тържество за целия град, за фамилиите, които умерено да доведат децата си на стадиона. Управляващите фактори в Ботев Пд се надяват да трансформират концепцията, че футболът е единствено за крайния почитател, и че спортът се асоциира най-вече с неприятните привички, алкохола и неприятните думи.

" Ние за последната година направихме ужасно доста, с цел да притеглим най-малките - тези, които ще са бъдещето потомство, което ще застане на тези трибуни, които построихме и сега имаме едно от най-прекрасните уреди в страната и за това е наш дълг да ги напълним със идващото потомство. Идвайки на стадиона, те не идват 2 минути преди мача. Напротив, ние ги подканваме да дойдат до час и половина-два по- рано, като организираме разнообразни интензивности и за децата. Ние имаме, може би и най-добре развитата клубна медия в България. Имаме екип от експерти, които снимат за всеки мач особено видео, в което вкарваме аудиторията. Хората обичат да се виждат, обичат да се чуват, обичат да бъдат забелязвани. Заради това започнахме да вършим къси изявленията, имаме си водеща на цялата продукция, която излиза на терен и среща фамилиите. Задава им разнообразни въпроси и просто се пробва да ги въвлече в цялото въодушевление ", споделя за Българска национална телевизия Мими Вишева - управител партньорство и спонсорство в ПФК Ботев Пд.

Приобщаването на цели фамилии дружно да посещават мачовете на стадиона е реалност, а образец за това е фамилията на Йордан Добрев, в което 2-годишният Георги е четвърто потомство ботевист и не пропуща мачове на Ботев Пловдив.

" Ние сме доста радостни за новия стадион. Борихме се за това дълги години. Дълги години излизахме на митинги и го заслужихме този стадион. Сега ни е кеф, готино ни е. Можем да вървим умерено с него, да му изрисуват личицето, да си играе с талисмана. Той още малко го е боязън, само че има тениска с пилето и ще се научи. Има всевъзможни интензивности на стадиона. Събираме се цялото семейство и отиваме. Абсолютно безвредно е. Това е повече от вяра. За нас е фамилията и Ботев, друго няма ", споделя бащата на младият последовател на " канарчетата ".

Освен това от клуба оферират и тренировки за деца сред 4 и 14-годишна възраст, които не се занимават интензивно със спорт и не вземат участие в клубната школа.

" Казва се Футболно учебно заведение Ботев. Там не е значимо дали си момче, момиче, на каква възраст си, и дали имаш гений. Там всеки е добре пристигнал да потренира с треньорите от академията. И дръзвам да кажа, че сега два пъти в седмицата имаме към 200-250 деца, които идват и упражняват в това аматьорско футболно учебно заведение. Като от тази година също по този начин, отворихме филиала в разнообразни учебни заведения в Пловдив. Това е един план, който е в развиване и е ориентиран към младата публика ", разяснява още Мими Вишева.

Ръководството на Ботев Пловдив има вяра, че популяризирането на спорта при децата е най-ценното нещо и се надяват, че техните старания ще оказват помощ на доста фамилии да култивира в най-младите отношението към спорта с нужния позитивизъм.

Целия материал по тематиката гледайте във видеото!

Автор: Мария Павлова-Кръстева





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР