Най-специалният приз по време на 27-ата церемония Спортен Икар, състояла

...
Най-специалният приз по време на 27-ата церемония Спортен Икар, състояла
Коментари Харесай

БФС със специален жест към 10-годишен футболен герой

Най-специалният приз по време на 27-ата гала " Спортен Икар ", състояла се в Националната художествена изложба " Двореца ", бе връчена на младия футболист на Семеен кодекс Слънце (Хасково) Михаел Русенов Ангелов. 10-годишният възпитаник от ОУ " Свети Иван Рилски " тренира интензивно от 2014 година, въпреки че страда от тежко вродено заболяване - артрогрипоза, характеризирана с лимитирано придвижване на ставите, на по-късен стадий от време на време и с парализа.

Куражът на Михаел му донесе наградата " Феърплей - за висок състезателен дух ", връчен му от фондация " Български спорт " и списание " Спринт ", а за номинацията му спомага и Българският футболен съюз.

Лично вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов стисна ръката на младия състезател и разгласи:

" Момчето е неповторимо. Ще направя персонално подаяние на клуб Слънце и ще спомагам отборът да получи екипировка от Българския футболен съюз. Официално поканвам Михаел и родителите му на церемонията по награждаване на най-хубавия футболист на 2018 година, както и на първия мач на националния тим от идните квалификации. Благодаря на фондация " Български спорт " и на списание " Спринт ", че направиха всичко допустимо образецът на Михаел и неговите неотстъпчивост и дух да станат притежание на цяла България ".
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР